Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББОСББ даватимуть кредити
Новини ЖКГ
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ даватимуть кредити

Укргазбанк починає програму кредитування ОСББ. Перша позика видана в Донецькій області.

Підконтрольний уряду Укргазбанк (Київ) розпочав реалізацію нової власної цільової програми кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), до розробки якої залучалися експерти Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та представники Міністерства регіонального розвитку і житлово-комунального господарства. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Укргазбанку.

«Ми вважаємо, що цей напрямок буде цікаво не тільки для Укргазбанку, але і для всіх банків, тим більше, зараз ми бачимо, що існує значний профіцит ресурсів», - сказав голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов, посилаючись на інформацію експертів, що досліджували ринок при розробці програми.

Сергій Мамедов зазначив, що український ринок кредитування ОСББ, яких в країні на початок вересня 2013 року налічувалося близько 24 тис., з розрахунку одного кредиту на рівні 100 тис. грн оцінюється в середньому близько 2,4 млрд грн.

«За оцінками експертів, які розраховують необхідність обсягів фінансування ОСББ, ця сума становить 25 млрд грн, а якщо брати в перспективі на п'ять років, то ця сума буде ще подвоєна, тобто, 50 млрд грн. На сьогоднішній день це повний обсяг кредитування будівельної галузі України і приблизно 7% кредитного портфеля юросіб», - сказав голова правління Укргазбанку.

Представники банку вважають, що про конкретні обсяги кредитного портфеля Укргазбанку за цією програмою можна буде говорити десь через два роки.

Разом з тим на розгляді в банку на 27 вересня перебуває близько 10 заявок від ОСББ на кредитування в рамках цієї програми. Банк не виключає можливості до кінця 2013 року надати в цілому ще близько 10-20 кредитів.

За умовами програми, кредит надається в сумі від 50 тис. грн до 1 млн грн терміном до 5 років під 16% річних на термін кредитування до одного року, і 17,5% - на термін від одного року. Разова комісія складає 1% від суми кредиту, застава відсутня.

Таким чином, за розрахунками Укргазбанку, при видачі кредиту в 100 тис. грн на п'ять років для ОСББ з 200 квартир щомісячний платіж для одного члена ОСББ складе 15 грн.

Як зазначила заступник голови правління Укргазбанку Олена Дмитрієва, одними з основних вимог до позичальникам для участі у програмі є діяльність об'єднання протягом не менше року та згоду на залучення кредитних коштів не менше 80% членів ОСББ.

Перший кредит у рамках програми надано 18 вересня ОСББ «50 років Слов'янської ТЕС 27» (Миколаївка Донецької обл.) на суму 56 тис. грн для робіт з ремонту покрівлі двох будинків. Позика видана строком на п'ять років під 17,5% річних.

Голова ОСББ «50 років Слов'янської ТЕС 27» у складі 56 квартир Тамара Ханіна повідомила, що кредитні кошти погашатимуться мешканцями за рахунок членських внесків по оплаті за квартири.

При цьому вона підкреслила, що тарифи і квартплата для членів ОСББ у зв'язку із залученням кредитних коштів підвищуватися не будуть, а ремонт покрівлі будинків, на який залучався кредит, майже завершено.

 
Коментарі (0)