Рус Укр
ГоловнаПублікаціїОСББЯк оформити відносини з енергоаудитором?
Новини ЖКГ
05 Вересня 2024 p.
04 Вересня 2024 p.
21 Серпня 2024 p.
20 Серпня 2024 p.
07 Серпня 2024 p.
06 Серпня 2024 p.
02 Серпня 2024 p.
31 Липня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Як оформити відносини з енергоаудитором?

Для того щоб аудит відбувся, ОСББ повинно самостійно обрати фахівця з енергоаудиту та оформити з ним відповідний договір.
Якщо об’єднання співвласників багатоквартирного будинку хоче стати учасником Програми “Енергодім” або Програми “ГрінДІМ”, то після затвердження такої ініціативи обов’язковою вимогою є проведення енергетичного аудиту будівлі.   
 
Для того щоб аудит відбувся, ОСББ повинно самостійно обрати фахівця з енергоаудиту та оформити з ним відповідний договір.
 
Про те як це зробити розповіли у Фонді Енергоефективності, пише "Україна Комунальна". 
 
Хто такий енергоаудитор?
 
Енергоаудитор — це фізична особа, яка отримала кваліфікаційний атестат та має право на проведення сертифікації енергетичної ефективності будівель, і  може бути при цьому фізичною особою-підприємцем або працювати в штаті юридичної особи.
 
Згідно з вимогами Закону України «Про енергетичну ефективність будівель» сертифікація енергетичної ефективності здійснюється енергоаудитором, який є незалежним, не має конфлікту інтересів та прямо чи опосередковано не зацікавлений у результаті сертифікації.
 
Обрати енергоаудитора можна за допомогою бази даних аудиторів та фахівців з обстеження на офіційному Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
 
З ким ОСББ можуть укладати договір на здійснення послуги сертифікації енергетичної ефективності будинку в рамках участі в Програмі “Енергодім” та “Гріндім”?
 
Умови обох програм передбачають, що для можливості віднесення витрат Заявника на проведення сертифікації енергетичної ефективності будівлі до Прийнятних витрат, в межах участі в них, Замовник повинен укладати прямий договір безпосередньо з енергоаудитором (фізичною особою чи фізичною особою-підприємцем) або з юридичною особою (фізичною особою-підприємцем), в штаті якої перебуває такий енергетичний аудитор.
 
Тобто, Фонд може відшкодувати витрати на здійснення сертифікації лише за умови, що в ОСББ буде укладений договір:
 
з енергоаудитором (фізичною особою, яка отримала кваліфікаційний атестат та має право на проведення сертифікації енергетичної ефективності, яка може бути при цьому фізичною особою-підприємцем);
 
або
 
з юридичною особою (фізичною особою-підприємцем), в штаті якої перебуває такий енергетичний аудитор.
 
Важливо! Інших варіантів програмами Фонду  не передбачено.
 
Якщо енергоаудитор на момент виконання енергетичної сертифікації був поза штатом юридичної особи, а на момент подачі заявки від ОСББ до Фонду — вже був в штаті юридичної особи, як це вплине на якість поданої заявки?
 
Зауважимо, що дата підписання акта наданих послуг за договором є моментом фіксації виконання енергоаудиту. А складання енергетичного сертифікату є частиною цього процесу. Це означає, що і на момент складання сертифікату, і на момент підписання сторонами акту наданих послуг за договором сертифікації, енергоаудитор має перебувати в штаті юридичної особи. 
 

Якщо буде інакше, то Фонд енергоефективності змушений буде відмовити у частковому відшкодуванні витрат на енергоаудит за такою Заявкою. Необхідно, щоб послуга була надана належними особами (тобто, на момент сертифікації енергоаудитор має бути в штаті юридичної особи). 

 
Коментарі (0)