Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББПільгове кредитування ОСББ на шляху відновлення
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Пільгове кредитування ОСББ на шляху відновлення

В Україні може відродитися програма пільгового кредитування ОСББ, яка функціонувала минулоріч. Наразі над її відновленням працює Мінрегіон спільно з Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву.

Мінрегіон спільно з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву вживає заходів, спрямованих на відновлення програми пільгового кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, яка діяла в минулому році. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства, посилаючись на першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорія Семчука.

Посадовець зазначив, що у 2012 році Мінрегіоном спільно з Фондом вперше було впроваджено новий напрямок діяльності Фонду – пільгове кредитування юридичних осіб, у тому числі ОСББ. Зокрема, Уряд запровадив механізм кредитування реконструкції, поточного та капітального ремонту житлових будинків або об’єктів ЖКГ.

За словами голови Фонду Леоніда Рисухіна, всього у 2012 році до його установи надійшло 47 заявок на отримання пільгового кредиту на загальну суму більш 118  млн грн. Виявили бажання прийняти участь в реалізації Програми 12 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Полтавська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька. За підсумками року Кредитним комітетом Фонду прийнято позитивне рішення та укладено 13 кредитних договорів, на загальну суму 26,2 млн грн для проведення ремонту, реконструкції  об’єктів житлово-комунального господарства на 77 об’єктах.

«Найбільш активну участь у реалізації цього напрямку прийняли ОСББ Волинської області. Було укладено 9 кредитних договорів, 8 ОСББ отримали кредити на загальну суму 3,7 млн грн», - додав голова Фонду.

Леонід Рисухін зазначив, що сьогодні вживаються всі можливі заходи, спрямовані на відновлення цієї програми. Розроблено проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», який підтримано профільним комітетом Верховної Ради. Також розроблено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для підвищення якості житлово-комунальних послуг уряд має намір надавати підтримку ОСББ за рахунок реалізації Дежпрограми активізації економіки на 2013-2014 роки.

 
Коментарі (0)