Рус Укр
ГоловнаПублікаціїІнфографікаІнфографіка: перелік пільг на ЖКП, що передбачені для учасників бойових дій
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Інфографіка: перелік пільг на ЖКП, що передбачені для учасників бойових дій

Учасниками бойових дій вважаються військові ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і добровольчих батальйонів
В Україні статус учасника бойових дій мають понад 405 тисяч осіб. Це дані Міністерства у справах ветеранів станом на лютий 2021-го. 
 
Учасниками бойових дій вважаються військові ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і добровольчих батальйонів, які воювали на Донбасі, про це повідомило «Слово і діло».
 
Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачують грошову допомогу з бюджету. Пенсія або щомісячне довічне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії, підвищується в розмірі 25% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
 
Лікарняні УБД виплачуються в розмірі 100% середньої зарплати, незалежно від стажу роботи. У будь-який момент можна використати щорічну відпустку і є додаткова двотижнева відпустка на рік зі збереженням зарплати. Якщо на роботі відбувається скорочення чисельності штату, в учасників бойових дій є пріоритетне право зберегти своє робоче місце.
 
Що стосується медичного обслуговування. Учасники бойових дій мають право на першочергове обслуговування в лікарнях і аптеках, право на госпіталізацію і безкоштовне зубне протезування. Крім того, безкоштовно можна отримувати ліки за рецептом, щорічно проходити медичне обстеження і санітарно-курортне лікування.
 
Проїзд в громадському транспорті для УБД теж безкоштовний. Раз на два роки можна скористатися безкоштовно водним, повітряним, залізничним або міжміським автомобільним транспортом. Або раз на рік скористатися 50% знижкою на ці види транспорту.
 
 

Учасники бойових дій мають право на 75% знижку при оплаті житла, комунальних послуг та вартості пального. Їх у першу чергу повинні забезпечувати житлом, землею і послугами зв'язку. 

 
Коментарі (0)