Рус Укр
ГоловнаПублікаціїІнфографікаІнфографіка: Як розраховується житлова субсидія та кому призначається
Новини ЖКГ
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Інфографіка: Як розраховується житлова субсидія та кому призначається

Для призначення житлової субсидії у загальному випадку необхідно подати лише два документи – заяву і декларацію. Документи подаються до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади а
У вигляді житлових субсидій держава компенсує громадянам з низькими доходами витрати на оплату житлово-комунальних послуг, що перевищують визначену для домогосподарства обов’язкову частину платежу, яка залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.
 
На сьогодні розмір обов’язкової частини платежу за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою. 
 
 
 
Для призначення житлової субсидії у загальному випадку необхідно подати лише два документи – заяву і декларацію. Ці документи подаються до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадової особи центру надання адміністративних послуг.
 
 
 
Нагадаємо, наразі субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 млн домогосподарств, середній розмір субсидії становив:
  • у грудні 2020 року – 1731 гривня;
  • у січні 2021 року – 2231 гривня;
  • у лютому 2021 року – 1483 гривні.
Зменшення середнього розміру субсидії у лютому пов’язане з проведенням перерахунку за січень через зменшення цін на природний газ для населення у лютому та за січень 2021 року.
 
Тобто при розрахунку розміру субсидії для громадян, які використовують природний газ, за січень було враховано інформацію про ціну на природний газ на рівні 8,5-9 гривень за куб. метр.

При цьому загальна сума нарахованих пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за січень 2021 року становила майже 7,8 млрд гривень. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
20 Березня 2021 p. 19:43
Субсидії були відмінені ще у 2018 році нерозумним Порошенком. ---------------------------------------------------Дивно, що олігарх, у якого хватало нахабства і хитрості прихватизувати пострадянські підприємства, так перед президентськими виборами сам свій рейтинг понизив , що й визначило результат виборів.
Коля Пухов
20 Березня 2021 p. 19:44
Субсидії були відмінені ще у 2018 році, тобто, три роки тому. Але й досі ведеться пустопорожня балаканина про існування субсидій. Людей СМІ агітують подавати заяви на субсидії , а відділення соцзахисту пишуть відмови на ці заяви. --------------------- Таким чином посадовці продовжують імітувати існування субсидій.