Рус Укр
ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГВ елітних будинках підвищили квартплату
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В елітних будинках підвищили квартплату

У кабмінівських будинках зріс тариф за обслуговування будинку та прибирання двору. Мешканці готуються до бунтів і пишуть листи прем'єру, а влада запевняє: іншим ціни не підвищать.

У Києві зросли тарифи на обслуговування будинків та прибудинкових територій, правда, торкнулося це не всіх, а лише трьох десятків будинків, де живуть відомі люди. Влада обіцяє, що подальше зростання не передбачається, однак мешканці, які отримали нові платіжки, активно збирають підписи і мають намір звертатися до Прем'єр-міністра, пише газета «Вести».

Тариф для еліти

Вартість прибирання сходових клітин, підмітання доріжок та вивезення сміття тепер майже вдвічі вище: чим більша квартира, тим помітніше зростання. «Я отримала квитанцію про оплату і дуже здивувалася, - розповіла дружина співака Віктора Павліка Лариса, яка живе по вул. Флоренції, 1/11. - Тепер нам доведеться платити на 240 грн більше. І це при тому, що будинок далеко не новий, в під'їзді грибок, доріжка до парадного вся в ямах. А платити будемо, як за квартиру в новобудові».

Не задоволені змінами та мешканці будинку по вул. Срібнокільській, 20, - по сусідству із знаменитим депутатським будинком. Тут живе чимало чиновників. «У нас будинок кабмінівський, тут живе багато чиновників Кабміну, з АП. А стіни в будинку тріснули через сусіднє будівництво, довелося їх стягувати спеціальними металевими стяжками. Тріщини у мене в квартирі комунальники обіцяли закрити, але так і не виконали, я вже сам на свої заощадження робив, бо в квартиру було страшно зайти. А тепер ось повинен на 77 грн більше платити», - обурюється Василь Бойко.

Паніка і в елітному будинку на Старонаводницькій, 4-А, де квартира у екс-голови Нацбанку Володимира Стельмаха, колишнього судді КС Миколи Козюбри, а раніше жив перший заступник мера Анатолій Голубченко. Їхня сусідка з квартири № 57 Інна Петрівна підрахувала, що за свою двокімнатну квартиру тепер їй доведеться віддавати на 140 грн більше. «Якби нас зібрали, запитали нашу думку, розповіли, за що такі націнки. А так нічого не пояснили», - каже Інна Петрівна. А от у будинку на вул. Окіпної, 1, навіть збираються скаржитися прем'єр-міністру. «Ми зберемо підписи і звернемося до Миколи Азарова, він обіцяв покарати тих, хто буде підвищувати ціни, от нехай виконує свою обіцянку», - каже Володимир Гаєнко.

У інших не підвищать

Більше тридцяти будинків, в які прийшли «оновлені» квитанції, належать ДП «Укржитлосервіс», яке обслуговує всі кабмінівські будинки. У ДП вважають підвищення виправданим. «Ми розрахували економічно обгрунтовані тарифи, затвердили їх в управлінні цінової політики КМДА. У цих будинках давно не піднімалися розцінки. А якщо люди не хочуть платити, то нехай створюють ОСББ і самі вирішують, як їм бути», - сказав директор підприємства Микола Брезло. У мерії кажуть, що підвищувати квартплату в інших будинках поки не збираються. «Ймовірно, це підприємство не затверджувало у нас свої тарифи, а тепер ось затвердило. Але підвищувати ціни ми не будемо в інших будинках», - пообіцяв Голубченко.

Тарифи ОСББ пустили у вільне плавання

Не виключено, що тарифи можуть почати підвищувати і в ОСББ – тепер вони не повинні узгоджувати свої ціни з мерією, що було стримуючим фактором для деяких товариств.

«Тепер самі мешканці на загальних зборах повинні вирішувати, скільки платити за утримання будинку та прибудинкової території. Це ж самоврядування», - говорить Анатолій Голубченко.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко каже, що можуть виникнути проблеми: «Якщо об'єднання будуть призначати високі тарифи, то як бюджет буде оплачувати субсидії? У Росії, наприклад, прийнято регіональні стандарти, і вище них ніхто виплачувати субсидії не буде. Щось подібне доведеться зробити і у нас».

Перелік адрес, де з 1 липня підняли тарифи на утримання будинку та прибудинкових території:

• Вул. Срібнокільська, 20
• Дарницький бул., 3
• Бул. Генерала Жмаченка, 2
• Вул. Раїси Окіпної, 1, 3-а, 3-б, 3-в,
• Вул. Ованеса Туманяна, 8,
• Вул. Флоренції, 1/11, 5, 9
• Вул. Десятинна, 8, 10
• Вул. Терещенківська, 5
• Вул. Банкова, 1/10, 3
• Вул. Грушевського 34-а
• Вул. Інститутська, 13/4, 16, 18, 20,
• Вул. Лаврська, 4, 4-а
• Вул. Лейпцизька, 3
• Вул. Мазепи, 12-а, 12-б
• Вул. Старонаводницька, 4-а, 6
• Вул. Суворова, 5, 7, 11, 13
• Вул. Шовковична, 10, 21
 

 
Коментарі (0)