Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББУкраїнці неохоче створюють ОСББ через погану комунікацію
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Українці неохоче створюють ОСББ через погану комунікацію

Попри недосконале законодавство у сфері ЖКХ та економічні фактори, головною причиною, чому українці неохоче створюють ОСББ, є проблеми мешканців багатоповерхівок у спілкуванні одне з одним.

Взятися за управління багатоквартирними будинками українцям заважає комунікативний фактор. Таку думку висловив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка у рамках відкриття П’ятого всеукраїнського форуму об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), інформаційний партнером якого виступає «Україна Комунальна».

За словами Олега Синютки, найбільша проблема у Львові криється сьогодні не в тому, щоб відремонтувати під’їзд, замінити водостічну трубу, а в тому, що люди в комунальних будинках не спілкуються між собою.
 
«За допомогою міжнародних інституцій, ми провели невелике дослідження, в результатах якого чітко побачили різницю між тим будинком, де є об’єднання, і тим, що перебуває у комунальній власності і обслуговується ЛКП. Там, де є ОСББ, люди знають один одного, спілкуються. Вони готові разом здійснювати перетворення. Тому наше наступне завдання – поховати комунальну систему, яка себе віджила, і рушити вперед – до організації ОСББ», – додав Олег Синютка.
 
Зазначимо, сьогодні у Львові стартував П’ятий всеукраїнський форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Ключові теми для обговорень – реформування галузі житлово-комунального господарства України, а також практики впровадження енергоефективних заходів, їхня державна та муніципальна підтримка.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», очікувалося, що в 2014 році в Україні буде створено 45 тис. ОСББ. Зараз їх налічується всього 16 тис., що може свідчити про те, що реформа ЖКГ так і не відбулася. Експерт «У.К.» проаналізував всі ключові проблеми існування ОСББ.
 
Коментарі (0)