Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББОСББ змушують переплачувати за газ
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ змушують переплачувати за газ

«Нафтогаз» вимагає сплати по рахунках. Зокрема, НАКом розіслані листи в ОСББ з рекомендаціями перейти на завищений тариф на оплату газу.

«Нафтогаз» розіслав листи в ОСББ Ірпеня, Бучі та інших міст Київської області з рекомендацією укласти договори і платити за газ за промисловим тарифами. Про це пишуть «Вести».

Так, глава трьох ОСББ в Ірпені Олександр Кабардин розповів, що йому надійшов лист від «Нафтогазу» з новим договором - про оплату по промисловому тарифу (він становить 4,6 грн за 1 куб. м, тоді як тариф для фізосіб - 1,31 грн).

«Такі ж листи прийшли моїм колегам з Гостомеля, Бучі, Коцюбинського, Ворзеля. У «Нафтогазі» нам сказали, що дешевий газ у них закінчився, тому ОСББ будуть платити дорожче», - сказав пан Кабардин.

осбб



Зараз середня  сума сплати за газ для двокімнатної квартири - 210 грн. За новими тарифами доведеться платити 550-600 грн.

«Вимога підписати договір про продаж газу за ціною, як для промисловості - незаконна. Тарифи на газ встановлює спецорган - НКРЕ, який не приймав рішень по їх коригуванню. Єдине, на що «Нафтогаз» має право обмежити постачання даного ОСББ у випадку, якщо існує заборгованість за спожитий газ», - говорить співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

Як повідомлялося раніше, у розпорядженні «України Комунальної» опинилися документи, згідно з якими НАК «Нафтогаз» підписує договори про надання лімітів природного газу теплопостачальним підприємствам на вигідних лише компанії умовах.
 
Так, відповідно до типового договору на купівлю-продаж природного газу, а також листа НАК №26-4760 від 18 вересня, адресованого керівникам теплопостачальних підприємств, у разі перевищення по області граничного обсягу природного газу, який продається теплоенергетикам для забезпечення теплом населення, релігійних організацій та творчих об'єднань, «подальше газозабезпечення буде можливим виключно при укладанні нового договору на постачання газу за ціною, встановленою НКРЕ для промислових споживачів». Згідно п. 5 договору на купівлю-продаж газу, тисяча кубометрів газу з урахуванням ПДВ буде коштувати 4588 грн.

 

 
Коментарі (0)