Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББОСББ загрожує переплата за газ
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ загрожує переплата за газ

Часто для ОСББ, які мають власні дахові чи прибудовані котельні, газопостачальні організації пропонують надавати газ за ціною, як для промислових об'єктів. Так, у Мінрегіоні наголошують, що ОСББ мають отримувати газ за держтарифами.

Газопостачання для котелень, які обслуговують об'єднання співвласників багатоквартирних будинків має здійснюватися за встановленими державними органами тарифами, а не за рішеннями облгазів. Таку думку висловила начальник управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олена Малежик, пише «Укрінформ».

«Якщо дахова котельня надає тепло для потреб населення, то для таких котелень уже встановлений тариф на газ, це 1309,20 грн за 1000 кубометрів, угоди вже укладені до кінця року, й ОСББ має право працювати за цим договором, за цією ціною. Ніхто не має права виставляти для ОСББ задорогий газ», - сказала Олена Малежик.

Чиновник зауважила, що останнім часом для ОСББ, у яких є власні дахові чи прибудовані котельні, газопостачальні організації пропонують надавати газ за ціною, як для промислових об'єктів, обґрунтовуючи це тим, що для регіону вичерпаний ліміт газу.

«Такого перекосу не може бути. Це були неправильні дії з боку облгазів», - підкреслила начальник управління Мінрегіону.

Читайте також: У столиці можуть запровадити сезонні тарифи на тепло

Водночас вона нагадала про існуючу нормативно-правову базу стосовно газопостачання котелень, зокрема, про постанову НКРЕ від 13 липня 2010 року №813 «Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на дахові та прибудованих».

Нагадаємо, для забезпечення економічної обґрунтованості тарифів уряд надав Держінспекції з контролю за цінами повноваження з контролю за формуванням, встановленням і застосуванням тарифів на ЖКП, що встановлюються органами місцевого самоврядування.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше в уряді заявляли, що тарифи на газ для населення у найближчий опалювальний сезон залишаться стабільними. Зокрема, утримати тарифи у майбутньому допоможе енергозбереження.

 
Коментарі (0)