Рус Укр
ГоловнаПублікаціїОСББОСББ представили свої вимоги до влади
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ представили свої вимоги до влади

Українські об’єднання співвласників багатоквартирних будинків представили остаточний варіант своїх вимог до парламенту, уряду, Президента – Резолюцію IV Всеукраїнського форуму ОСББ.

Українські обєднання співвласників багатоквартирних будинків представили остаточний варіант своїх вимог до парламенту, уряду, Президента – Резолюцію IV Всеукраїнського форуму ОСББ, який проходив у Львові 22-23 жовтня. «Україна Комунальна» - медіа-партнер заходу – вже розповідала про те, як проходив Форум та з приводу чого дискутували його учасники.

Зокрема, згідно з резолюцією IV Форуму, представники ОСББ просять парламентарів відкликати законопроекти, що передбачають перейменування об'єднань в житлові товариства, закріпити в Цивільному та Земельному Кодексах право спільної сумісної власності співвласників багатоквартирних будинків на земельну ділянку та прибудинкові території.

До уряду українські ОСББ звернулися з проханням підтримати проект закону «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку», врегулювати питання надання об'єднанням пільг та субсидій на відшкодування витрат з утримання та обслуговування прибудинкових територій і будинків, розробити порядок оформлення прибудинкових територій, виділити 100 млн грн держбюджетних коштів на пільгове кредитування юросіб (в тому числі ОСББ).

Окремої уваги заслуговують вимоги ОСББ до Нацкомпослуг, Мінрегіону та АМКУ. Зокрема, представники житлових кондомініумів просять відомства роз'яснити підприємствам - природним монополістам, хто є виконавцем послуг з централізованого опалення, холодного і гарячого водопостачання, а також уточнити порядок формування тарифів на ці послуги.

З повним текстом Резолюції IV Форуму ОСББ можна ознайомитись тут. А також порівняти вимоги представників об’єднань з минулорічними – тут.

 
Коментарі (0)