Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЕнергозбереженняЗ наступного року гранти на енергоефективність зможуть отримати навідь будинки без ОСББ
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

З наступного року гранти на енергоефективність зможуть отримати навідь будинки без ОСББ

Найбільш ефективним механізмом реновації житлового фонду має стати механізм спільної участі у фінансування робіт власників багатоквартирних будинків, тобто його мешканців, і держави

Найбільш ефективним механізмом реновації житлового фонду має стати механізм спільної участі у фінансування робіт власників багатоквартирних будинків, тобто його мешканців, і держави. У столиці вже діє така модель для будинків ОСББ і ЖБК, а наступного року аналогічний порядок запрацює і для будинків, де ОСББ ще не створено. Про це сьогодні під час засідання круглого столу з теми: «Стан житлового фонду України. Хто фінансуватиме масові капітальні ремонти будинків: мешканці чи держава?» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що у столиці зараз успішно діє грантова програма 70% на 30% для мешканців будинків ОСББ і ЖБК. Місто оплачує 70% робіт, а мешканці – 30%. Цього року за такою програмою отримали гранти 62 будинки Києва.

«Багато будинків уже вичерпали свій робочий ресурс: характерно це для 60% житла як у всій країні, так і у Києві. Сьогодні в столиці близько 600 тисяч сімей проживають у будинках, які потребують глибинної термомодернізації, капітального ремонту, тобто які вже сьогодні достатньо зношені. Для того, щоб провести ремонт в одному будинку, необхідно приблизно 3,5-5 мільйонів гривень. Це заміна інженерії, капітальний ремонт покрівлі, заміна вікон на енергозберігаючі, встановлення нових сучасних теплових пунктів. На вартість також впливає заміна ліфтів», – зауважив Петро Пантелеєв.

За його словами, законодавчі зміни, які відбулися за останні два роки, диктують принципово новий підхід до питання капітальних ремонтів, участь у яких мають брати й самі мешканці.

«Однак ми повинні, найперше, зважати на фінансові можливості людей, особливо за умов зростання тарифів на комунальні послуги, і пропонувати їм посильні умови співпраці. Крім того, капітальний ремонт треба розглядати, насамперед, як термомодернізацію будинку, яка сприяє значній економії на «комуналці». Тож вкладені в ремонт кошти люди повернуть у збережених кіловатах та гігакалоріях», – пояснив заступник голови КМДА.

 

 
Коментарі (0)