Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББЗ ОСББ конкуруватимуть будинкові комітети
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

З ОСББ конкуруватимуть будинкові комітети

На першу сесію Харківської міської ради у 2014 році буде винесено питання про створення 50 будинкових комітетів в Орджонікідзевському та двох - у Дзержинському районі.

У Харкові впроваджується пілотний проект зі створення будинкових комітетів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами начальника відділу з контролю за діяльністю житлових кооперативів та ОСББ Департаменту житлового господарства Олександра Біляцького, на першу сесію Харківської міської ради у 2014 році буде винесено питання про створення 50 будинкових комітетів в Орджонікідзевському районі та двох - у Дзержинському.

Як зазначив Олександр Біляцький, з 2009 року міська влада проводить роботу зі створення ОСББ. Але через деякі проблемні моменти, пов'язані з веденням господарської діяльності ОСББ, городяни не настільки активно створюють подібні об'єднання. Будинкові комітети в цьому плані набагато простіші: там немає необхідності реєструвати юридичну особу і не потрібно здавати звіти в різні інстанції.

«Просто ініціативні люди, відповідно до закону про органи самоорганізації громадян, стають, можна так сказати, депутатами від свого будинку і контролюють виконання наданих комунальними підприємствами послуг, вносять свої пропозиції щодо поліпшення утримання будинку. Як показує практика, на таку форму роботи харків'яни йдуть більш охоче. Найголовніше, щоб у людей з'явилася ініціатива, щоб вони не були байдужі до того місця, де живуть. Організувати суботник, посадити квіти, проявити турботу про житло - взяти участь у цьому може кожен. А місто розгляне можливість співфінансування якихось робіт. Ми розцінюємо цю форму самоорганізації населення як фундамент, на якому в майбутньому мешканці, коли побачать, що ця система працює, зможуть створити ОСББ і взятися за самостійне обслуговування будинку», - зазначив Олександр Біляцький.

За його словами, якщо проект у Орджонікідзевському районі буде успішним, то робота зі створення будинкових комітетів буде продовжена і в інших районах міста.

На сьогодні у Харкові працює два будинкових комітети, створені раніше в Орджонікідзевському районі за ініціативи самих городян.

 
Коментарі (2)
Владимир1
17 Грудня 2013 p. 18:59
Какая наивность! закону Об ОСН уже лет 15, наработан большой негативный опыт, а тут проснулись и начинают с чистого листа! Я голова домкома, в начале бурной деятельности "зажали в угол" директора ЖЭКа, а тот говорит - Ну не стану я переводить деньги куда надо, снимут меня, другого поставят - вам от этого лучше станет? Вам систему не сломать, сказал начальник ЖЭК Сломать можно, сломать надо - путь один ОСББ, так что ни о какой конкуренции ОСББ и ОСН речи быть не может!
Надежда
30 Грудня 2013 p. 16:54
Домкомы-это ерунда. Кто будет работать бесплатно? А во вторых ,приходится мирить подъезды, а то дома? Как вы это представляете, когда ознакомилась с документами по домкомам, то это непродуманная нереальная программа , делающая новые рабочие места для примазавшихся руководителей без портфеля-это мое мнение.Кто-то за эту бурду получил деньги.