Рус Укр
ГоловнаПублікаціїБудівництвоВР розгляне законопроєкт про містобудування: незаконних забудовників штрафуватимуть
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ВР розгляне законопроєкт про містобудування: незаконних забудовників штрафуватимуть

Штрафи відрізнятимуться залежно від класу будівництва. Наприклад, незаконне будівництво на пам'ятнику архітектури може коштувати винним майже 12 млн гривень.
Верховна Рада у грудні розгляне законопроект №5655 про реформу містобудування, який пропонує суттєво підвищити відповідальність за незаконне будівництво. Проект передбачає системну реформу містобудування, у тому числі й відповідальності забудовників, для порушників штрафи можуть становити 950 прожиткових мінімумів і більше, про це повідомила прес-служба Мінрегіону.
 
Штрафи відрізнятимуться залежно від класу будівництва. Наприклад, незаконне будівництво на пам'ятнику архітектури може коштувати винним майже 12 млн гривень.
 
Найбільші штрафи передбачені для об'єктів класу наслідків СС2 та СС3 – тобто тих, хто будує бізнес та торгові центри, житлові комплекси та багатоквартирні будинки. Штрафи для невеликих будинків та об'єктів, що зводяться фізичними особами, будуть набагато меншими.
 
Поряд із штрафами порушників може чекати і кримінальна відповідальність. Відповідний законопроект №5877 пропонує доповнити Кримінальний кодекс нормою про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво. Зокрема, незаконне будівництво, яке створило небезпеку або спричинило тяжкі технологічні аварії чи екологічні катастрофи, загибель чи масове захворювання населення, повинні каратися позбавленням волі на 3-5 років.
 
 
Загалом суть запропонованої реформи полягає у прагненні зробити ринок максимально ефективним та вільним від корупції. Для цього державна реєстрація права на виконання підготовчих та будівельних робіт здійснюватиметься виключно через електронну систему. Подання на реєстрацію – лише за умови, що всі необхідні документи (такі, як право на землю, містобудівні умови та обмеження, позитивний висновок експертизи тощо) вже внесено до системи та відповідних реєстрів.
 
Коментарі (0)