Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББВлада планує допомагати ОСББ утеплювати будинки
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Влада планує допомагати ОСББ утеплювати будинки

Уряд прагне допомагати ОСББ з утепленням будинків. Посадовці планують повертати співвласникам багатоквартирних будинків 40% від вартості утеплення житла.

Уряд має намір запровадити програму підтримки ОСББ, згідно з якою влада повертатиме ОСББ 40% від вартості з термоізоляції будинків. Про це заявив перший заступник голови Держенергоефективності Олексій Корчміт, повідомляє «Українська правда».

У Держагенстві вважають, що такі заходи, як утеплення будинків, скоротять споживання природного газу. А зменшення обсягів споживання палива можливе лише за умови комплексної термоізоляції країни.

«Тому нами розроблений проект постанови Кабміну щодо підтримки ОСББ, яким ми будемо відшкодовувати 40% вартості обладнання та матеріалів на впровадження заходів з термомодернізації - це утеплення огороджувальних конструкцій, заміна вікон, модернізація освітлення та встановлення приладів обліку з погодними терморегуляторами», - підкреслив пан Корчміт.

Посадовець зауважив, що проект отримав погодження всіх відповідних органів. Олексій Корчміт висловив сподівання, що до кінця року проект буде винесений на засідання Уряду, і в разі успіху механізм може запрацювати з квітня наступного року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у кризових умовах зростання ціни на газ та зростання комунальних тарифів люди починають шукати способи економії. На цій хвилі активізуються виробники і продавці усіх продуктів і рішень, які так чи інакше можна віднести до енергозберігаючих.

 
Коментарі (2)
Sergiy
11 Грудня 2014 p. 14:30
Ніхто нічого не має давати.Як тільки хтось із чиновників щось дає так і відкати. Урядовець має сформувати законодавчий механізм стимулювання енергоефективності, а ВР прийняти,як для постачальника енергоресурсів та води, так і для споживачів. У постачальника це зменшення собівартості, у споживача зменшення обсягів споживання(тим більше своєю власністю і бог велів займатися).Щодо індивідуального опалення пане Миколо, то в Китаї мали доменну піч в кожному дворі. А газ, будь чий в роздріб буде дорожчий за гуртовий. Щодо екології, то досвід Ужгорода, колись перлини Закарпаття - поїдьте переконайтеся.
Алина Кулиш
15 Грудня 2014 p. 12:14

Добрый день. Программа по поддержке ОСМД, ЖСК и ОСН действует в Днепропетровске. Программа предусматривает на конкурсных условиях выделение до 50 тысяч гривен на утепление многоквартирных домов.