Рус Укр
ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоУряд схвалив пакет підзаконних актів, що спрощують процедуру будівництва
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Уряд схвалив пакет підзаконних актів, що спрощують процедуру будівництва

Уряд ухвалив пакет підзаконних актів, що забезпечать виконання Закону №1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Акти спрямовані на дерегуляцію будівельної діяльності та поліпшення умов ведення бізнесу
Уряд ухвалив пакет підзаконних актів, що забезпечать  виконання Закону №1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Акти спрямовані на дерегуляцію будівельної діяльності, поліпшення умов ведення бізнесу, зменшення зловживань контролюючими органами у видачі дозвільних документів,  усунення корупційної складової, а з іншого боку – на підвищення відповідальності забудовників. 
 
Прийняті нововведення:
 
- Скасували категорії складності (яких було 5) й перейшли до класу наслідків, визначення яких зараз чітко врегульовано. Адже раніше найбільше корупційних зловживань виникало саме у питанні визначення категорії складності об’єкта, що в свою чергу впливало на вид дозвільного документа (декларація або дозвіл).
 
- Скасували декларацію на початок виконання будівельних робіт. Відтепер будівництво об’єктів з незначними наслідками (СС1) здійснюватиметься за повідомленнями, а об’єктів  з середніми та значними наслідками (СС2 та СС3) - за дозволами.
 
- Встановили чіткі рамки й критерії для перевірок -  у залежності від ступеню ризику об’єкта. Зокрема:  - з високим ступенем ризику (СС3) – не частіше одного разу на два роки; - середнім ступенем (СС2) – не частіше одного разу на три роки;
 
- з незначним ступенем (СС1) – не частіше одного разу на п’ять років.
 
- Затвердили перелік будівельних робіт, що не потребують отримання дозволів на початок їх виконання та не потребуватимуть прийняття в експлуатацію. Серед таких робіт є відновлення благоустрою, дитячих і спортивних майданчиків, перепланування не несучих стін у квартирах, заміна покриття покрівель будинків, монтаж технічних засобів телекомунікацій та антенних споруд зв’язку, забезпечення безперешкодного доступу для інвалідів, будівництво фортифікаційних споруд тощо.
 
- Закріпили норму про залучення громадських інспекторів, у тому числі з числа осіб з інвалідністю до прийняття об’єктів в експлуатацію та здійснення державно-архітектурного будівельного контролю для визначення норм для безперешкодного доступу до об’єктів будівництва.
 
- Передбачена можливість отримання сертифікату (прийняття в експлуатацію) через електронну систему.  

Розроблений Мінрегіоном Закон від 17.01.2017 р. №1817-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності" набирає чинності з 10 червня 2017 року. 

 
Коментарі (0)