Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДерженергоефективності готує фінансові інструменти для реновацій та будівництва житла
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Держенергоефективності готує фінансові інструменти для реновацій та будівництва житла

За даними останнього енергетичного балансу, на житло припадає 28,5 % кінцевого енергоспоживання, але ще 33,4% - на промисловість, 16,8 % - на транспорт, 10 % - на сферу послуг.
Держенергоефективності готує фінансові інструменти для реновацій та будівництва енергоефективного житла. Про це повідомила перший заступник голови Держенергоефективності Марія Малая повідомляє пресслужба агентства. 
 
За даними останнього енергетичного балансу, на житло припадає 28,5 % кінцевого енергоспоживання, але ще 33,4% - на промисловість, 16,8 % - на транспорт, 10 % - на сферу послуг. 
 
Водночас, йдеться про комплексний підхід, що потребує зміни підходів до забезпечення енергетичної стійкості як окремих об’єктів соціальної сфери (лікарень, дитячих садків), так і цілих житлових мікрорайонів, це питання будівельного сміття і стимулювання його переробки, і, звичайно, це питання створення механізмів підтримки «зеленого» відновлення. 
 
«Ми зосередили свою увагу на розробці та запуску саме таких інструментів, які нівелюють фінансові ризики та дадуть імпульс для розвитку, в тому числі реновацій та будівництва енергоефективного житла в Україні. І в нас вже є чіткі напрацювання у цьому напрямку», – наголосила М. Малая. 
 
Так, у квітні 2023 року парламентом схвалено Закон України «Про створення Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації». 
 
Ще одна ініціатива, – це Національна платформа з декарбонізації. Це новий, універсальний револьверний інструмент для фінансування та супроводу реалізації проектів з енергоефективності та декарбонізації. 
 

Вже розроблено фінансові продукти для Національної платформи з декарбонізації, різні за умовами, змістом і наповненням – для родин, громад, бюджетних установ, ЕСКО-компаній, бізнесу: кредити, лізинг, гарантії, факторинг, карбонові сертифікати та зелені облігації. 

 
Коментарі (0)