Рус Укр
ГоловнаГоловнеОСББУкраїнців лякає відповідальність за свою власність - опитування
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Українців лякає відповідальність за свою власність - опитування

Аварійність житлового фонду так налякала пересічних громадян, що вони не прагнуть брати відповідальність за свою власність, більше того, цьому значною мірою сприяє недосконалість законодавчої бази.

Нещодавно у Донецьку відбувся перший обласний з'їзд голів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, інформаційним партнером якого була «Україна Комунальна».

У ході з'їзду було обговорено чимало проблем сучасного українського ОСББ, ряд питань підіймався і на круглому столі «Енергоефективність в ЖКГ: проблеми і перспективи», який організовувала «Україна Комунальна».

Так, за результатами обговорень виявилося, що основна проблема, з якою стикаються майже всі ОСББ у всіх куточках України, - аварійність житлового фонду, зношеність його комунікацій і неякісний ремонт ЖЕКами.

Поряд з цим, кількість самих ОСББ в Україні зростає повільно. Що є причиною такої динаміки? – «Україна Комунальна» вирішила вийти за межі вузьких кіл і поцікавитися у пересічних громадян.

Відповідне опитування з заголовним питанням: «Що перешкоджає розвитку ОСББ в Україні?» - було винесене на шпальти інформаційного агенства та на офіційну сторінку «У.К.» у мережі Facеbook у період з 11 по 18 березня ц.р.

При апробації результатів було встановлено, що більшість респондентів (35%) бачать перешкоду у створенні ОСББ у самих власниках багатоквартирних будинків, мовляв, населення не хоче нести відповідальність за спільну власність. Іншою мотивацією є недосконалість законодавчої бази, - цей варіант відповіді підтримало 33% опитаних, що лише на 2% менше від лідируючої позиції, а тому теж вагомо. 22% читачів вважають, що розвитку ОСББ заважає некомпетентність чиновників та парламентаріїв; ще 9% - звинувачують ЖЕКи, підкріплюючи тим, що останні уповільнюють процес передачі будинків ОСББ, і лише 1% громадян переконаний, що на шляху розвитку ОСББ в Україні немає жодних перешкод.

Таким чином, можемо зробити висновок, що аварійність житлового фонду таки лякає пересічних громадян, і вони бояться брати відповідальність за свою власність, більше того, цьому значною мірою сприяє недосконалість законодавчої бази.

 
Коментарі (0)