Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Дніпрі хочуть відключати від центрального опалення малоквартирні та малоповерхові будинки
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Дніпрі хочуть відключати від центрального опалення малоквартирні та малоповерхові будинки

У Дніпрі розробили "Програму реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних способів опалення", у рамках якої відключать від застарілого централізованого опалення
У Дніпрі розробили "Програму реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних способів опалення", у рамках якої відключать від застарілого централізованого опалення малоповерхові та малоквартирні будинки, про це повідомило видання "Днепр вечерний".
 
Проект цієї програми буде представлений на розгляд депутатів міськради. У документі обґрунтовується необхідність термінового вжиття заходів для збереження тепла в будинках дніпрян.
 
Зокрема, констатується, що допустимі строки експлуатації обладнання котелень вже вичерпані, їх ККД складає 70-80%, а втрати в мережах в деяких випадках доходять до 25%.
 
Система розрахунків за тепло побудована таким чином, що на рахунки теплопостачальних організацій спрямовується від 15 до 10% коштів, що надходять за спожиту теплову енергію. Решта отриманих коштів спрямовуються безпосередньо на банківські рахунки НАК «Нафтогаз України». І у тепловиків немає коштів на модернізацію і ремонт обладнання.
 

Пропонується відключати від центральної системи опалення малоквартирні будинки і малоповерхові будинки, а також - будинки, в яких не менше половини квартир і нежитлових приміщень вже відключені. Крім того, пропонується закрити збиткові котельні. А також - піти шляхом часткової децентралізації існуючої системи опалення та переходити на автономні джерела опалення з використанням електричної енергії та природного газу. 

 
Коментарі (0)