Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББЩо буде, якщо до 1 січня 2021 року співвласники не створять ОСББ?
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Що буде, якщо до 1 січня 2021 року співвласники не створять ОСББ?

За словами юриста Марії Осипчук проведенню конкурсу карантин заважати не буде, конкурсна комісія зможе зібратися і в режимі онлайн
У багатоквартирних будинках, у яких станом на 1 січня 2021 року не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс із призначення управителя багатоквартирного будинку - то виконавчий орган місцевої ради (або інший орган)  зобов’язаний буде оголосити і провести такий конкурс до 1 травня 2021 року, про це повідомила Sud.ua
 
Про це йдеться у прийнятому Верховною Радою законопроєкті №2458 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг».
 
Юристка з питань управління житлом Марія Осипчук підкреслює, що ця норма закону - це логічний наслідок того, що наразі є багато будинків де форма правління не визначена.
 
«Це логічний наслідок того, що є багато будинків в Україні, де форма правління не визначена, де працюють старі ЖЕКи та в них не вистачає грошей на утримання, тому логічно, що для таких будинків мають провести конкурс.
 
Що до того, чому я не можу сказати, що проведення конкурсу - це добре, то це тому, що у законопроєкті передбачено, що провести цей конкурс потрібно до 1 травня 2021 року. П’яти місяців для багатьох органів місцевого самоврядування може бути занадто мало, щоб провести конкурс для всіх багатоквартирних будинків, які не визначились з управителем. Тому цілком можливо, що ця норма закону, не розв’яже ту проблему, яка зараз існує».
 
За словами Марії Осипчук проведенню конкурсу карантин заважати не буде, конкурсна комісія зможе зібратися і в режимі онлайн.
 
«Питання в тому, що тут не карантин може заважати, тут може заважати, те, що в органів місцевого самоврядування, немає інформації, про всі будинки, які не визначились з формою управління, і деякі з них, можуть не встигнути цю інформацію зібрати».
 

Окрім цього, вона наголосила, що документом не передбачається відповідальність за не проведення такого конкурсу. 

 
Коментарі (0)