Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоРинок нерухомості стабілізується з наступного року
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ринок нерухомості стабілізується з наступного року

Ціни на нерухомість в Україні з кінця 2008 року знизилися вдвічі. «Пожвавлення» на ринку нерухомості експерти обіцяють до осені 2016 року, якщо буде стабільність національної валюти.

Ціни на нерухомість в Україні з кінця 2008 року впали в два рази. При цьому, активність на ринку нерухомості прирівнюється до кризових 2009-2010 років. Про це повідомив президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень, передає «ГолосUA».

«Вихід з кризи - дуже тривалий період. Якби не політичні події в нашій країні, ми б говорили про якісь цифри підйому на ринку нерухомості. Активність ринку в 2015 році можна порівняти з кризовими 2009 і 2010 роками. Але при цьому ми маємо набагато більшу пропозицію і ціни, які впали майже вдвічі», - зазначив він.

За його словами, стрибки курсу долара привели до того, що купувати вторинне житло знову стало вигідніше, ніж первинне.

«Основний попит, тобто до 90% угод, зосереджений в недорогому сегменті одно- та двокімнатних квартир. Зараз «недорого» – це 25-50 тисяч доларів. Продається або те, що відразу виставлено за привабливою ціною, або те, де готові значно поступатися», - сказав експерт.

Також пан Злидень додав, що зниження темпів інфляції і стрибків курсу долара повертає довіру до ринку нерухомості, що призвело до стабілізації цін в останні місяці.

Окрім того, він зазначив, ринок нерухомості «пожвавиться» до осені 2016 року, якщо буде стабільність національної валюти.

«Якщо заявлений бюджет, поданий урядом буде відповідати дійсності і ВВП не буде падати, то, швидше за все процес зниження ціни на квартири триватиме ще навесні, а позитивні моменти, такі як збільшення кількості угод і стабілізація ціни на ринку нерухомості відбудуться до осені 2016 року», - повідомив Сергій Злидень.

За його словами, перші кроки до стабілізації на ринку нерухомості почнуться навесні наступного року.

«Перші кроки до поліпшення ми побачимо в березні місяці, тобто весна 2016 рік буде дуже показовою. Якщо буде стабільна національна валюта, відповідно, це дасть нам можливість говорити про серйозне пожвавлення ринку нерухомості», - сказав експерт.

Читайте також: Ринок нерухомості «докотився» до цінового дна

Також, він додав, що ринок оренди теж буде прагнути рости - продовжиться тенденція фіксації ціни в гривні.

«Оренда з нерухомості досі є актуальною, вона не на підйомі, але стабільна. У 2014-2015 роках угоди по оренді залишилися на тому ж рівні, хоча за ці роки відбулося багато змін: підвищення тарифікації комунальних послуг та податок на нерухомість», - констатував пан Злидень.

Нагадаємо, ринок нерухомості в Україні повністю залежить від траншу Міжнародного валютного фонду. Експерти зазначають, що лише у випадку надання МВФ коштів, можна буде сподіватися на стабілізацію сектору весною наступного року.

 
Коментарі (0)