Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоРинок вітчизняної нерухомості врятує лише транш від МВФ
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
01 Травня 2024 p.
30 Квітня 2024 p.
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ринок вітчизняної нерухомості врятує лише транш від МВФ

Ринок нерухомості в Україні повністю залежить від траншу Міжнародного валютного фонду. Експерти зазначають, що лише у випадку надання МВФ коштів, можна буде сподіватися на стабілізацію сектору весною наступного року.

Ринок нерухомість у найближчому майбутньому залежить від траншу Міжнародного валютного фонду. Тої думки дотримується президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень, передає «УНН».

За словами експерта, лише в такому випадку можна сподіваним на стабілізацію ринку на весні наступного року. Крім того, кредит дасть надію на стабілізацію національної валюти.

«Ситуація на ринку нерухомості, у найближчій перспективі, залежить від траншу МВФ і стабільності національної валюти. Це найголовніше. Політична складова щодо АТО, війни — більш-менш конфлікт заморозився, є надії, що все буде нормально на весну 2016 року. Все залежить від МВФ, реформ внутрішніх і стабільності валюти. На це ринок відразу ж реагує. Тільки-тільки гривня тиждень чи два тому стала підніматися до 24 — ринок нерухомості завмер миттєво», - сказав пан Злидень.

Крім того, Сергій Злидень наголошує, що в разі стрибка валюти до 25-27 грн по відношенню до долара, то це не принесе у сектор значних падінь. Така ситуація пояснюється уже пройденим «ціновим»  порогом, який був на рівні 28-30 грн за долар.

Читайте також: Орендне житло: порятунок чи мрія?

«І ринок до таких «коливання» вже підготувався», — зауважив експерт.

Надаєамо, раніше Сергій Злидень заявляв, що ринок нерухомості в Україні досягнув дна. За його словами, з минулого року фіксувався спад, який у жовтні цього року досяг цінового мінімуму.

«Зараз ціни стабільні – вони не рухаються ані вгору, ані донизу. Навіть підвищення курсу долара, яке відбулося минулого тижня, на цінах на нерухомість наразі ніяк не позначилося», - сказав він.

Крім того, експерт зазначив, що не зважаючи на стабілізацію цін, зростання у цій сфері поки що не спостерігається. Ціни знаходяться на одному рівні навіть попри здорожчання валюти.

 
Коментарі (0)