Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоРинок елітної нерухомості «заліг на дно»
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ринок елітної нерухомості «заліг на дно»

У столиці зараз елітне житло майже не купується та не орендується. Причина не лише у відсутності клієнтів, а і в значному падінні цін на нього, через що його навіть невигідно здавати.

У Києві у даний час угоди в сегменті оренди елітного житла відбуваються вкрай рідко. Про це заявив аналітик консалтингової компанія «SV Development» Сергій Костецький, передає «ГолосUA».

«Що стосується елітного житла, то оренда елітної нерухомості зараз лежить на такому жорсткому дні, що просто «з колін» не піднімається. Угоди в цьому сегменті оренди житла відбуваються вкрай рідко», - запевняє аналітик.

Так, пан Костецький стверджує, що зараз навіть чиновники намагаються знімати щось простіше. Адже все чітко контролюється, всі реєстри по оренді і з продажу відкриті, тому кожен боїться «засвітитися».
 
За його словами, мало того що на елітне житло практично немає клієнтів, з іншого боку, ціни на нього зараз настільки впали, що, в принципі, його навіть невигідно здавати.

«Квартиру, яку раніше здавали за10 тис. дол., сьогодні, дай Бог, здати за тисячу доларів, у той час як ремонт там коштує сотні тисяч доларів. Основна маса орендодавців елітної нерухомості тримають ціну, оскільки дешевше здавати їм буде невигідно», - зазначає Сергій Костецький.

Що стосується реальної угоди з оренди столичного житла, можна стверджувати, що за високими цінами квартиру сьогодні здати дуже важко.

«Зараз багато господарів зняли пропозиції і по оренді, і з продажу квартир. Всі на щось чекають - або ж залишиться торішня стабільність, або будуть якісь зміни», - пояснює аналітик.

У свою чергу, він зауважив, що на сьогодні, столичний ринок оренди житла дуже спокійний і стабільний.

«На столичному ринку оренди житла в даний час фактично нічого не відбувається. Ціни поки не ростуть і не падають. Ціна пропозиції фактично залишилася з минулого року. Мінімальна ціна оренди квартири в Києві становить від 3,5 до 4 тис. грн, якщо йдеться про зовсім «убиту», - наголошує експерт.

За словами пана Костецького, з початку року ситуація на ринку оренди житла в Києві не змінилася порівняно з кінцем 2015. Ринок фактично стоїть на місці, треба врахувати, що, як правило, з 1 по 15 число січня на ринку нічого не відбувається.

Нагадаємо, ціни на нерухомість в Україні з кінця 2008 року знизилися вдвічі. «Пожвавлення» на ринку нерухомості експерти обіцяють до осені 2016 року, якщо буде стабільність національної валюти.

 
Коментарі (0)