Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББРемонт будинків ОСББ влетить державі у копійчину
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ремонт будинків ОСББ влетить державі у копійчину

Наразі до Державного фонду сприяння молодіжному будівництву подано заявок на отримання пільгового кредиту для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово-комунального господарства на загальну суму 83 млн грн.

Про це повідомила начальник Головного управління кредитування та інших програм Фонду Ельвіра Левченко.

«У цьому році Фонду поручено займатися пільговим кредитуванням юридичних осіб, в тому числі і ОСББ, для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів ЖКХ. На цей рік у держбюджеті для цього передбачено 40 млн грн. Наразі Фонд приймає заявки на пільгове кредитування за цією програмою. На сьогоднішній день до Фонду подано 39 заявок на загальну суму 83 млн грн», - сказала вона в коментарі УНН.

Із загальної кількості отриманих заявок – 17 вже затверджені на засіданні Комісії Мінрегіону на загальну суму 39,6 млн грн. Серед цих заявок - 14 подані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. Основними проектами є утеплення житлових будинків, а також модернізація систем опалення будівель зі встановленням індивідуального теплового пункту з автоматичним регулюванням подачі теплоносія залежно від погодних умов.

Читайте також: «Пастки» закону про ОСББ

«12 кандидатів в позичальники, до речі, з них 7 – ОСББ, отримали висновки щодо їх фінансового стану та внутрішнього кредитного рейтингу. Решта – 10 позичальників, з яких 4 ОСББ, надали заявки, готують необхідні документи, для визначання фінансового стану та розгляду на Комісії», - додала Ельвіра Левченко.

Нагадаємо,  наразі у комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики наразі розробляють законопроект щодо кредитування утеплення будинків, згідно з яким, на утеплення житла малозабезпеченим сім'ям буде надаватись субсидія.

«Ми б дуже хотіли, аби країна як перший власних будинків робила максимально вигідним для населення утеплення зовнішніх конструкцій. Загалом суть законопроекту полягає в тому, аби ті будинки, які знаходяться на балансі ОСББ або ЖБК мали змогу отримати пільгові кредитні ресурси (під 3% річних), аби мешканці могли утеплити квартири. А компенсацію забезпечити за рахунок різниці в тарифах, адже якщо квартири будуть утеплені, то енергоспоживання відразу знизиться на 40%. Суми, які будуть нараховуватись, мають піти на покриття лінійної частки кредиту. Також ми будемо дивитись на матеріальний стан людей: хто може собі це дозволити, а хто ні. Для малозабезпечених та сімей, які отримують субсидію на різницю в тарифах, плануємо також передбачити субсидію – вона надаватиметься на утеплення квартир», - розповів заступник голови Комітету Ігор Лисов

 
Коментарі (0)