Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоПарламент «вимів» побори з ОСББ
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Парламент «вимів» побори з ОСББ

Верховна Рада України підтримала урядовий законопроект «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку». Документ спрямований зробити діяльність ОСББ більш прозорою.

Верховна Рада України 2 вересня підтримала законопроект №2469а «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку». Документ спрямований зробити діяльність ОСББ більш прозорою. Зокрема, законопроект встановлює, що вступ до складу членів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку є безкоштовним.

«Непрозора діяльність об'єднань гальмує розвиток цивілізованих відносин щодо функціонування такого виду правовідносин та порушує основні права жильців у таких будинках», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Проектом Закону встановлено, що вступ до складу членів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку є безкоштовним.
 
Також документ закріплює «заявницький» порядок вступу до складу членів об'єднання (якщо немає відмови у прийнятті до складу членів об'єднання впродовж десяти календарних днів, заявник вважається членом такого об'єднання).
 
Окрім того, законопроектом передбачено надання права заявнику, якому відмовлено у праві стати членом об'єднання, оскаржити таку відмову у судовому порядку.
 
Проект Закону визначає, що копії рішень загальних зборів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку відповідний орган такого об'єднання повинен надавати впродовж трьох днів з моменту звернення. При цьому такий обов'язок поширюється як щодо вимог членів об'єднання, так і щодо власників приміщень у багатоквартирному будинку, які не є членами об'єднання.
 
Законопроект визначає, що рішення про включення до складу членів об'єднання (відмову у включенні) має ухвалювати виконавчий орган такого об'єднання.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», жителі Донбасу захищені від відключень енергії та нарахування пені, штрафів за несплату послуг ЖКГ. Верховна Рада встановила відповідний мораторій.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)