Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББПарламент не подолав вето Президента по ОСББ
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Парламент не подолав вето Президента по ОСББ

Закон містить внутрішні протиріччя, які створюють ризики нерівноправного застосування норм Закону.

Народні депутати України за пропозицією Президента України Віктора Януковича, прийняли рішення відхилити раніше прийнятий парламентом законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку». За таке рішення проголосували 253 народних депутата.

Доповідач з даного питання представник Президента в парламенті народний депутат Юрій Мірошниченко підкреслив, що даний законопроект «не може бути підписаний Президентом» з таких причин: «даний Закон покликаний створити конкурентне середовище на ринку житлово-комунальних послуг, також, слід зазначити, що норми Закону не відповідають конституційним засадам захисту права приватної власності - статті 13 і 41 Конституції України, що може привести до неконтрольованого відчуження від ОСББ земельних ділянок, на яких розташовані житлові будинки; звужують обсяг прав співвласників спільного майна в багатоквартирному будинку, що є порушенням статті 22 Конституції України».

Крім того, пан Мірошниченко зазначив, що цей закон не вирішує проблем щодо створення ОСББ у новобудовах, не удосконалить процедуру організації діяльності таких об'єднань і в будинках старої забудови.

«Закон містить внутрішні протиріччя, які створюють ризики нерівноправного застосування норм Закону. У зв'язку з цим, Президент пропонує його відхилити», - поінформував пан Мірошниченко.

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», Президент Віктор Янукович 10 квітня вніс до парламенту свої пропозиції щодо законопроекту № 8474, яким регулюються основні принципи діяльності ОСББ. При цьому на офіційному сайті Глави держави до цих пір немає оприлюдненого указу, яким цей законопроект був заветований. В тексті пропозицій не зазначено жодної конкретної причини, яка могла б стати підставою для ветування.

 
Коментарі (0)