Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББОСББ залишить черкащан без тепла
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ залишить черкащан без тепла

Мешканці двох будинків у Черкасах по вул. Б. Вишневецького, 78 та 95 залишаться взимку без гарячої води і опалення через те, що жителі сусіднього будинку – ОСББ – категорично відмовили прокладати через їхню територію мережу теплопостачання.

Мешканці двох будинків у Черкасах по вул. Б. Вишневецького, 78 та 95 залишаться взимку без гарячої води і опалення через те, що жителі сусіднього будинку – ОСББ – категорично відмовили прокладати через їхню територію мережу теплопостачання. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради. 

Як пояснив директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась два будинки по вул. Б. Вишневецького зводилися на території військової частини. Там отримали квартири молоді сім’ї за програмою молодіжного кредитування. Будинки за проектом були під`єднані до котельні «Фотоприладу». Однак завод відмовився від послуг своєї котельні і нині використовує теплові потужності від котельні «Черкаситеплокомуненерго». 

«Фактично люди у цих будинках залишилися без тепла і гарячої води. Адже «фотоприборівська» котельня не працює і працювати вже не буде. Тому міська влада вирішила прокласти мережу від цих будинків до котельні нашого підприємства. Був зроблений проект. Робили з перспективою, адже той район буде й надалі розбудовуватися», — зазначив Павло Карась. 

За проектом нова мережа мала пройти через земельну ділянку ОСББ «Злагода». Для її будівництва у міському бюджеті заклали понад 450 тис. грн. Проектанти витримали усі норми при прокладанні мережі: труба мала пройти за 6,5 метрів від стіни будинку. До того ж згодом ОСББ «Злагода» також мав підключитися до цієї мережі. Зі свого боку комунальне підприємство пообіцяло протягом місяця провести усі відновлювальні роботи на прибудинковій території, відновити асфальтне покриття тротуару. Зелені насадження тепловики мали висадити наступної весни. Крім того, міська влада пообіцяла ОСББ наступного року подарувати дитячий майданчик. 

Однак ОСББ «Злагода» категорично відмовилися від надання дозволу на прокладання тепломережі на ділянці. Варіант вирішення проблеми Павло Карась бачить у вилученні земельної ділянки в ОСББ для соціальних потреб міста. Проте така процедура доволі складна і займає багато часу. Натомість до початку опалювального сезону залишилося трохи більше місяця. Це означає, що мешканці двох будинків по вул. Б.Вишневецького залишаться без опалення та гарячої води. 

«Розмова безпредметна. Конструктивних аргументів у них немає, – Ніщо так не тішить душу українця, як хата, яка горить у сусіда… Оце принцип приблизно такий», – резюмував Павло Карась. 

Він сподівається, що таки здоровий глузд переможе і сотні мешканців двох будинків отримають взимку тепло і гарячу воду.

 
Коментарі (0)