Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББОСББ-учасникам програми «теплих» кредитів держава відшкодовує половину витрат
Новини ЖКГ
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ-учасникам програми «теплих» кредитів держава відшкодовує половину витрат

Можливість заощадити майже половину і більше коштів при утепленні будинків – це ще один важливий фактор, який мотивує все більше ОСББ долучатися до урядової програми теплих кредитів
Можливість заощадити майже половину і більше коштів при утепленні будинків – це ще один важливий фактор, який мотивує все більше ОСББ долучатися до урядової програми теплих кредитів, повідомляє прес-служба Держенергоефективності. 
 
Минулого тижня до програми приєдналося ще 14 нових ОСББ, які залучили близько 1,6 млн грн на енергоефективні заходи у своїх будинках. Позаминулого тижня також зареєстровано ще 14 ОСББ-учасників програми. Попит на програму з боку ОСББ стабільний і з початком літа, ідеального періоду для проведення робіт, він лише зростатиме.
 
«Завдяки тому, що Агентство постійно співпрацює з місцевими органами влади та стимулює їх приймати місцеві програми здешевлення теплих кредитів, ОСББ мають нагоду отримати подвійне та навіть потрійне відшкодування своїх витрат. Іншими словами, окрім державної компенсації від 40% до 70%  суми «теплого» кредиту, ОСББ можуть одержати з місцевих бюджетів відшкодування відсоткової ставки або ще частини суми кредиту», - пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
Наприклад, харківське ОСББ «Альма-центр» встановило ІТП на 104 тис. гривень. З них Уряд повернув 44,6 тис. грн, а область – 20 тис. гривень. Тобто, встановлення ІТП обійшлося ОСББ у 2,6 раза дешевше, а саме - у 39,4 тис. гривень.
 
Дізнатися, в яких містах, районах та областях ОСББ можуть скористатися місцевими програмами здешевлення «теплих» кредитів, можна за допомогою Інтерактивної карти на сайті Держенергоефективності.

З початку дії програми нею скористалося 800 ОСББ з різних регіонів України, які залучили на термомодернізацію багатоповерхівок більше 105 млн гривень. 

 
Коментарі (0)