Рус Укр
ГоловнаКоментаріОСББОчолювати ОСББ повинні відповідальні і фахові люди, - Едуард Кругляк
Новини ЖКГ
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Очолювати ОСББ повинні відповідальні і фахові люди, - Едуард Кругляк

В Україні стрімко зростає кількість ОСББ і, відповідно, виникають питання компетентності людей, які їх очолюють.
Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк під час наради з питань реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».
 
«Ми маємо ситуацію, коли протягом 2015 року та з початку 2016 року кількість новостворених ОСББ зростає майже у геометричній прогресії. Це позитивна тенденція, яка, в той же час, має і негативну сторону. Справа в тому, що ми отримаємо багато скарг від мешканців багатоквартирних будинків на те, що значна частина людей, які очолили ОСББ, на справді не розуміють специфіки своєї роботи», - розповів Едуард Кругляк.
 
Заступник Міністра навів приклад такої скарги: «Наприклад, коли йде питання щодо підготовки до зими, такі люди не розуміють і навіть не знають про існування відповідних нормативних документів, якими необхідно керуватися. І фактично на питання щодо підготовки господарства до зимового періоду мешканці отримують відповідь, що влада дасть гроші і будинки будуть готові».
 
Така постановка питання викликає низку проблем, зазначив Едуард Кругляк, та наголосив, що Мінрегіон вже працює над розв’язанням цієї непростої ситуації.
 
 
«Ми будемо збиратися, залучати відповідних фахівців та піднімати питання про необхідність посилення кваліфікаційних вимог керівників ОСББ. Якщо будуть і далі спостерігатися такі тенденції, то нам навіть доведеться вносити зміни до Закону та передбачати відповідні освітні та професійні критерії, тому що житловий будинок – це серйозний інженерний об’єкт. Дуже хотілося б щоб мешканці призначали керувати ОСББ відповідальних та фахових людей», - зауважив Едуард Кругляк.
 
Коментарі (1)
Наталія
11 Червня 2016 p. 20:51
Да, только пенсионеров волнует вопрос состояния дома. Ведь чтобы люди смогли платить за услуги да еще взнос на содержание свои, выбранные на общем собрании председатели, которые живут в доме и каждый день держать руку на пульсе дома, согласны на небольшие зарплаты. Если готовить профессионалов председателей ОСББ то он уже не будет председателем избранным на собрании, а это уже приглашенный управитель. И сколько ему надо будет платить? такой профи не пойдет на 1700-2000 грн зарплаты. Ему подавай в 3-4 раза больше. Так сколько же будет стоить кв метр взноса на содержание в хрущевке чтобы удовлетворить профи председателя? Ему надо будет и офис создать в доме, и оборудование прикупить. А избранный жильцами председатель часто работает у себя в квартире. И каждый день как на фронте. И молодые люди-владельцы квартир, и те кто сдает квартиры в аренду не платят за коммун услуги, потому что по их мнению председатель ворует. Доказательств естественно не имеют, на общих собраниях не появляются. Но гадости говорят. И не платят. Хамство и угрозы со стороны молодых владельцев квартир произносятся ими чаще, чем отче наш или слова по отношению к своим женам и детям что они их любят. Скоро дойдет до того, что придется иметь охрану. При этом никто из тех, кто сдает квартиры в аренду естественно не платит налоги и тем более не считают нужным выполнять законы о регистрации жильцов. Налоговой на все это наплевать, а ведь если собрать налоги с этих ребят - неплохие деньги можно было бы собрать. Ведь только 1комнатная квартира в центре Киева от 5000 грн в месяц. В каждом доме есть с десяток таких квартир. Правда, на Печерске никто этим заниматься не будет, тем более в Царском Селе. Кто же решиться потревожить высокопоставленных владельцев, которые сдают квартиры дипломатам и себе подобным?