Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББНа початку травня, ще 17 ОСББ скористалися «теплими» кредитами
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

На початку травня, ще 17 ОСББ скористалися «теплими» кредитами

Минулого тижня, ще 17 ОСББ з різних міст країни стали учасниками програми «теплих» кредитів та залучили у державних банках 3,8 млн грн на реалізацію енергоефективних заходів у своїх будинках
Минулого тижня, ще 17 ОСББ з різних міст країни стали учасниками програми «теплих» кредитів та залучили у державних банках 3,8 млн грн на реалізацію енергоефективних заходів у своїх будинках. Для порівняння у січні цього року ОСББ використали 1,6 млн грн на ці цілі, а у лютому – 1,7 млн гривень.
 
«Все більше ОСББ озираються на успішно утеплені за цією програмою багатоповерхівки та переконуються у перевагах програми. Повернення з держбюджету від 40% до 70% витрат на утеплення, додаткова компенсація відсоткової ставки за кредитом з місцевих бюджетів, зменшення енергоспоживання, скорочення рахунків за комунальні послуги, підвищення комфорту в оселях, збільшення вартості квартир у модернізованому будинку – все це та багато інших позитивних факторів чекає на ОСББ-учасників урядової програми з енергоефективності», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
Цьогоріч програму удосконалено та розширено кількість банків, які надають фінансування на енергоощадні заходи. Завдяки приєднанню ПриватБанку до програми між банками зросла конкуренція. Це позитивно вплинуло на зменшення відсоткової ставки за «теплими» кредитами.
 
У цьому році додали нову опцію у програму:  запровадили обов’язковість обліку тепла в багатоповерхівках. Цо має мотивувати ОСББ контролювати ефективність впровадження заходів з енергоефективності.

Загалом з початку дії програми її учасниками стали 772 ОСББ, які залучили на термомодернізацію багатоповерхівок 102,3 млн гривень. 

 
Коментарі (0)