Рус Укр
ГоловнаПублікаціїОСББМобільний додаток для оплати комуналки - необхідність чи данина моді
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Мобільний додаток для оплати комуналки - необхідність чи данина моді

Будь-яку інформацію ви можете знайти у себе в кишені, а точніше - в вашому смартфоні, який лежить в цій кишені. Щоб зрозуміти, чому мобільні додатки так популярні, розглянемо статистику хоча б за 2019 рік.
Будь-яку інформацію ви можете знайти в себе в кишені, а точніше - у вашому смартфоні, який лежить в цій кишені. Один пристрій - телефон - а з його допомогою ви спілкуєтесь, відповідаєте на листи, читаєте книги, переглядаєте відео та фото, створені з його допомогою або доступні в Інтернеті, купуєте речі та продукти, оплачуєте рахунки та послуги. 
 
Попит на мобільні додатки
 
Щоб зрозуміти, чому мобільні додатки такі популярні,  розглянемо статистику хоча б за 2019 рік. Цифри що вражають наводить платформа для аналітики App Annie: скільки часу користувач проводить з мобільним телефон в день. Не говорячи вже про кількість завантажень мобільних додатків та скільки грошей витрачається через них.
 
 
Напевно, мобільний додаток можна знайти для будь-якої сфери життя та індустрії. І мова йде не лише про ігри. 
 
За статистикою ТОП-5 категорій додатків, на які користувачі витрачають найбільше часу, це:   
  • Соціальні мережі та комунікації (спілкування);
  • Розваги та відео;
  • Ігри;
  • Інше (інструменти, фінанси тощо);
У 2019 році користувачі провели 50% всього часу, присвяченого мобільним додаткам, у соціальних мережах та месенджерах, 20% у відео та розвагах, 9% в мобільних іграх. 
 
Переваги мобільних додатків
 
Люди різного віку вже призвичаїлися користуватися смартфоном щодня - і не лише для звичних телефонних функцій. Активні люди використовують мобільні додатки в першу чергу для того, щоб полегшити своє життя, а точніше - пришвидшити його, ще швидше виконувати певні дії. 
 
В чому переваги мобільних додатків? 
  1. Мобільні додатки полегшують та допомагають організувати певні процеси
За допомогою додатку ви можете швидше передати дані, отримати нагадування, оплатити щось, регулярно в потрібний час отримувати відібрану інформацію в потрібному форматі тощо.   

     2. Легше відправляти нотифікації (повідомлення)

Останні десятиліття компанії активно використовували електронні листи для комунікації. Іноді навіть занадто активно. В результаті - переповнені скриньки. Перечитати їх всі неможливо. А якщо ви відправляєте з невідомої скриньки чи з незрозумілою тему - цей лист може так і залишитись невідкритим. Або через сумнівний зміст потрапити в спам як не бажаний лист - і взагалі не потрапити до адресата.
 
З мобільним додаток все простіше: користувач знає, для чого встановлено певний додаток на його телефоні. Тому, у разі отримання повідомлення, він розумієте тему повідомлення та хто відправник. Вірогідність того, що він прочитає це повідомлення - більша.   
 
    3. Економія часу - додаток працює швидше ніж вебсторінка
 
Мобільний додаток зберігає дані користувача на його телефоні, в той час, як вебсторінка - на вебсервері, завантаження з якого потребує більше часу. До того ж додаток може зберігати налаштування користувача, що заощаджує час на відтворення повторюваних дій. 
 
  4. Можливість використовувати встроєні функції вашого телефону
 
Наприклад, якщо кредитні картки користувача заведено в телефон та він користується безконтактною оплатою через телефон, то мобільний додаток може здійснити оплату за допомогою цієї функції. Це заощаджує час.
 
    5. Персоналізація
 
Не потрібно кожен раз вводити паролі, в додатку все збережено. Водночас ваші дані захищені за допомогою функцій вашого смартфона.
    
З огляду на зазначені переваги стає зрозумілим, чому користувачі не хочуть більше завантажувати сторінку в Інтернеті, а надають перевагу встановленому додатку. 
 
На щастя, в цьому напрямку розвивається і сфера ЖКГ. Вже існує чимало програм, які випустили свої мобільні додатки або додали можливість до наявних додатків оплатити комунальні послуги. 
 
У мобільних додатках можна також відстежувати історію нарахувань та оплат, передавати показники лічильників (якщо самі лічильники не передають ці дані автоматично), писати звернення до правління обслуговуючої організації тощо. 
Залишається обрати зручний інструмент. 

 

Юлія Дружинська, менеджер з маркетингу Мій Дім Online спеціально для "Україна Комунальна"

 
Коментарі (0)