Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББМайже 20% багатоповерхівок об'єдналися в ОСББ
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Майже 20% багатоповерхівок об'єдналися в ОСББ

Майже 24 тисячі багатоповерхових житлових будинків з 120 тисяч вже створили об'єднання власників багатоповерхових будинків. І половина з них - за останніх півтора року.

 

Майже 24 тисячі багатоповерхових житлових будинків з 120 тисяч вже створили об'єднання власників багатоповерхових будинків. І половина з них - за останніх півтора року.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає Укрінформ.

«Процес створення ОСББ вже увійшов в геометричну прогресію. На сьогодні 120000 будинків багатоповерхового фонду об'єдналося майже 24000. І половина з них - за останніх півтора року», - зазначив Зубко.

Він висловив упевненість, що ОСББ є більш ефективними власниками, ніж традиційні житлово-експлуатаційні контори.

«Як ефективний власник, ОСББ здатна проконтролювати якість та вартість необхідних робіт, організувати конкурс для фірм-виконавців і підписати договір з гарантійними зобов'язаннями виконавця робіт. А нинішня житлово-експлуатаційна контора, витрачаючи гроші місцевих бюджетів та платників податків, рідко відповідає за неефективне використання цих коштів. Тому ми створили законодавчу базу для такого ефективного власника як ОСББ, який може отримувати гроші з державного бюджету (через компенсацію «теплих кредитів»), а також з Фонду енергоефективності», - зазначив міністр.

За його словами, ОСББ - це не тільки можливість вибирати постачальника послуг, але і шанс модернізувати своє житло, так як 80% житлового фонду в Україні збудовано ще до 1990-х років за радянськими стандартами і сьогодні нікого не влаштовує через свою антиенергоефективність.

«У людей з'являється можливість керувати своєю власністю. Як наслідок, вони отримують справедливий обсяг енергії через установку лічильників і індивідуальних теплових пунктів, які регулюються в залежності від температурного режиму на вулиці. Те ж саме стосується води і її правильного обліку, а також електроенергії. Тому ОСББ - єдиний шлях, який може дати поштовх до модернізації житлового сектору в Україні», - додав Зубко.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Листопада 2016 p. 21:47
У Києві, у Дарницькому районі, у хрущовках відключили газ, причому , усім підряд,- боржникам і неборжникам. Вже всякі пакості були, а такого ще не було.