Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоЛіквідація корупції в будівництві знизить вартість житла
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ліквідація корупції в будівництві знизить вартість житла

Експерти переконані, що ліквідація корупційної складової у будівництві призведе до зміни вартості житла. На їхню думку, вона буде знижуватися.

Ціни на нерухомість в Україні можуть знизитися як наслідок ліквідації корупційної складової у будівництві. Такої думки дотримується голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Максим Мартинюк, - повідомляє прес-служба відомства.

«Державна архітектурно-будівельна інспекція проводить системну роботу, щоб унеможливити закладання корупційної складової у вартість збудованого житла. І прогнозує, що у відповідь забудовники відреагують зниженням ціни на квадратний метр» - пояснив він свою позицію.

За словами посадовця, сьогодні дозвільні процедури в будівництві максимально спрощені, тому треба посилювати відповідальність за порушення містобудівного законодавства.

Окрім того, голова ДАБІ відзначив, що Держархбудінспекція послідовно підтримує курс на децентралізацію контрольних функцій у будівництві.

Читайте також: Податком на нерухомість можуть обтяжити всіх

«Місцева громада суттєво страждає від діючого порядку державного архітектурно-будівельного контролю. І тому одне з перших наших завдань – передача контрольних повноважень на місця. Відповідний законопроект вже вдруге внесений на розгляд Верховної Ради», - зауважив пан Максименко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на думку президента Союзу фахівців з нерухомості України Олександра Рубанова, тенденція з повільним зниженням ціни на ринку нерухомості буде тривати як мінімум до середини осені.

«Немає ніяких передумов, щоб ціни почали зростати. Немає спокою в країні, доходи населення плавно, але впевнено знижуються, купівельна спроможність падає», - обґрунтував пан Рубанов.

Примітно, в умовах нестабільної економічної ситуації в країні найбільш вигідним капіталовкладенням залишається інвестування в нерухомість.

 
Коментарі (0)