Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоЦіни на житло можуть рекордно впасти
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ціни на житло можуть рекордно впасти

Вартість нерухомості в Україні буде знижуватися протягом двох років. В результаті, ціни на житло можуть впасти до рекордного мінімуму. Така тенденція вже фіксується у столиці.

Тенденція з повільним зниженням ціни буде тривати як мінімум до середини осені. Про це повідомив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов, повідомили на сайті консалтингової компанії SV Development.

За оцінками пана Рубанова, тенденція з повільним зниженням ціни буде продовжуватися. Олександр Рубанов допускає затягування тренда - як мінімум на два роки. 

«Немає ніяких передумов, щоб ціни почали зростати. Немає спокою в країні, доходи населення плавно, але впевнено знижуються, купівельна спроможність падає», - обґрунтував пан Рубанов.
 
 
Зокрема, вже зараз неходові квартири в Києві дешевшають до рекордного мінімуму. За інформацією консалтингової компанії, середня доларова ціна квадратного метра столичної нерухомості на вторинному ринку з початку року впала на 35% - з 1963 до 1293 дол. 
При цьому, за даними аналітиків, просіла вартість житла у найнепопулярнішому сегменті - мова йде про одно- і двокімнатні квартири на першому або останньому поверхах у поганому стані. 
 
«Зараз середня ціна пропозиції на вторинному ринку на рівні 1500 доларів, і це історичний мінімум з 2009 року. І вже є угоди, і на квартири в цілком пристойному стані, які укладаються за ціною продажу нижче 1000 доларів. А адже ціна в тисячу доларів за квадрат столичної нерухомості ще навесні здавалася фантастичною всім експертам», - зазначив пан Рубанов.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», фахівці впевнені, що з кінця серпня попит на нерухомість в Києві почне зростати. Раніше експерти вважали, що в середині осені падіння цін на житло може призупинитися.
 
Коментарі (0)