Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББГ.Зубко:«Процесу створення ОСББ серйозно заважає відсутність Закону «Про ЖКП»
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Г.Зубко:«Процесу створення ОСББ серйозно заважає відсутність Закону «Про ЖКП»

Згідно Закону «Про особливості здійснення права власності» передбачено можливість практично всім мешканцям багатоповерхових будинків брати в управління свій будинок.
Згідно Закону «Про особливості здійснення права власності» передбачено можливість практично всім мешканцям багатоповерхових будинків брати в управління свій будинок. Але цьому процесу серйозно заважає відсутність Закону «Про ЖКП», де визначено порядок надання послуги з управління.
 
На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю  «Громадському радіо».
 
«Ми підготували усі підзаконні акти, які дають можливість проводити конкурс, заключати типовий договір, управляти майном. За 2016 рік створено близько 7000 ОСББ. Але процес передачі і взяття в управління будинку часто гальмують ЖЕКи чи управляючі компанії, створені, коли забудовник будував будинок і залишав управляючу компанію», - зазначив Геннадій Зубко.
 
На його думку, ніхто не хоче втрачати такий ресурс, адже це величезний ринок і кошти щороку виділяють муніципалітети на ремонт житлового фонду.
 
«Коли є ОСББ або спільні власники, то кошти йдуть або ОСББ або управителю, визначеному власниками будинку. Управитель контролює ремонт, якість і гарантію того, що це буде якісно зроблено. Якщо його немає, кошти йдуть ЖЕКу, і контроль за здійсненням ремонту здійснює саме ЖЕК», - наголосив Геннадій Зубко.

На його думку, важливо, аби люди усвідомили, що можуть управляти своєю власністю. «Але для цього потрібно об’єднатися, переговорити з сусідами і взяти в управління цю власність», - підкреслив Геннадій Зубко. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
08 Березня 2017 p. 19:14
А у яку сторону перерахують субсидії? Торішньої весни у зв"язку із збільшенням тарифів (знеціненням гривні) субсидії були, як не дивно, значно зменшені. Тому актуальним є питання: чи можна відмовитись від перерахунку субсидії?