Рус Укр
ГоловнаПублікаціїОСББДержавна епідемія ОСББ
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
01 Травня 2024 p.
30 Квітня 2024 p.
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Державна епідемія ОСББ

Громада повинна взяти на себе відповідальність управляти власним будинком, аби вона співпрацювала з державою за новою схемою, без принципів радянського менталітету.

В Україні 17% багатоквартирних будинків об’єдналися в ОСББ. В  той же час, в Україні приватизовано 93% житла. Про це «У.К.» повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

- Відповідно до чинного законодавства, будинок, у якому приватизовано понад 50% квартир, підлягає зняттю з державного балансу й передачі колективу власників».

Крім того, громада повинна взяти на себе відповідальність управляти власним будинком, аби вона співпрацювала з державою за новою схемою, без принципів радянського менталітету.

Систему житлово-комунального господарства треба перемкнути з опції «СРСР» (коли газ майже безкоштовно, квартира державна, а про те, як навести порядок у Цюрупинську, подумають у Москві) на опцію «ринок» (за газ плати, квартиру купуй, сміття сам вивозь).

Нагадаю, що процес переходу житлових будинків в формат ОСББ розпочався у 2002 році, коли парламент ухвалив Закон «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».

У рамках виконання рішення Кабінету Міністрів ми супроводжуємо  проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ОСББ» під час розгляду у Верховній Раді. Після врегулювання законодавства ОСББ зможуть повноцінно сприяти вдосконаленню ЖКГ.

За даними Асоціації ОСББ та ЖБК «Наш дім», наразі з  6 тисяч будинків, які знаходяться в Дніпропетровську, ОСББ створені в 248, ще 378 будинків працюють в форматі житлово-будівельного корпоративну.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (3)
Евгений3
01 Березня 2012 p. 15:58
На основании какого закона "будинок, у якому приватизовано понад 50% квартир, підлягає зняттю з державного балансу й передачі колективу власників"?
ІА «Україна Комунальна»2
02 Березня 2012 p. 18:01
Евгений, тут можно только предполагать, что имел ввиду министр, поскольку ни в законе "О приватизации государственного жилищного фонда", ни в законе "Об ОСМД" такой нормы нет. Хотя, в законе "Об ОСМД" существует норма, которая разрешает создание объединения в случае, если во время учредительного собрания жильцов есть кворум, который образуют 50% собственников приватизированных в доме квартир. Создание ОСМД предполагает снятие дома с госбаланса и передачи его на баланс коллективного собственника. Возможно, речь идет именно об этой норме)
SERGEY1
03 Березня 2012 p. 21:27
Чи дозволяється нараховувати оплату за послуги з утримання будинків і прибудинкових територій без затвердження тарифів(ВНЕСКІВ) органами місцевого самоврядування для ОСББ.\r\nЯкій порядок формування,погодження,затвердження тарифів(внесків)для О С Б Б