Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДержава побудує дешеве житло для здачі в оренду
Новини ЖКГ
08 Травня 2024 p.
07 Травня 2024 p.
02 Травня 2024 p.
01 Травня 2024 p.
30 Квітня 2024 p.
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Держава побудує дешеве житло для здачі в оренду

Уряд має намір будувати житло для здачі в оренду. Реалізація проекту розпочнеться через кілька місяців, а перші будинки можуть з’явитися вже через півтора роки.

Уряд планує будувати житло для подальшої здачі в оренду. Чиновники впевнені, що це сприятиме вирішенню питання забезпечення громадян житлом.  Крім цього будувати будинки будуть у відповідності до кращих світових практик з енергоефективності. Про це повідомив замісник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Абрамовський, передає прес-служба відомства.

«Проект, який ми розробляємо, і який вже має певну ступінь готовності, принаймні на папері, передбачає будівництво державного пулу орендного житла. Ми опрацювали приклади будівництва такого виду житла в Європі, США, ми вивчили досвід, і я можу сказати, що в Німеччині – 60% житла – це житло, яке здається в оренду», - зазначив Роман Абрамовський.

Фінансуватиметься проект державного орендного житла за рахунок держбюджету та інвестиційних коштів.

«Будівництво такого житла відбуватиметься як за рахунок державного бюджету, так і за рахунок інвестицій. Ми хочемо запустити механізм, і не дискредитувати саму ідею а ні високою ціною, а ні її змінами, а ні якимись іншими непрозорими умовами. Такий підхід – запорука довіри з боку людей та інвесторів», - зауважив замміністра.

Крім цього чиновник зауважив, що цінова політика орендного житла від держави буде доступною для громадян. Розпочати реалізацію проекту планують в кінці літа, а перші будинки можуть з’явитися вже через півтора роки.

«Оптимістичні строки запуску проекту – кінець літа. До цього часу буде підготовлена необхідна нормативна база, яка захистить інтереси як орендатора, так і орендодавця – вона вже майже розроблена. Перші такі будинки можуть з’явитися вже через півтора роки», - повідомив пан Абрамовський.

Також будівництво державного орендного житла розроблять максимально привабливим для інвесторів. Хоча і планується часткова підтримка від влади – державні програми такі як 70 на 30 та пільгових кредитів для молоді.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столична влада вирішила проконтролювати виконання свого рішення забудовником про припинення незаконного будівництва у одному із столичних районів. Після опрацювання профільними спеціалістами всіх матеріалів – буде вирішено подальшу долю недобудови.

 
Коментарі (0)