Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББЧеркаські ОСББ заручилися державними коштами
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Черкаські ОСББ заручилися державними коштами

У Черкасах практикують співфінансування ОСББ. Так, цього тижня виділено кошти з міського бюджету на капітальний ремонт будинків ще двох з них.

Рішенням виконавчого комітету цього тижня виділено більше 48 тис. грн на роботи з капітального ремонту будинків двом черкаським ОСББ.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

Зокрема, кошти виділені ОСББ «Весна» (що по вул. Пилипенка, 9) на ремонт ліфтів та «Власник-25» (що по вул. Пастерівська, 25) на оновлення системи опалення. Гроші виділяються на умовах співфінансування: 65% коштів сплачує об’єднання, решту фінансує міський бюджет.   
 
Начальник відділу сприяння ОСББ департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Любов Іващенко розповіла, що цього року можливістю співфінансування з міського бюджету скористалось сім ОСББ на загальну суму майже 120 тис.грн. Зокрема, окрім ОСББ «Весна» та ОСББ «Власник-25», це: ОСББ «Відродження-222» (по вул. Гоголя,222) на заміну вікон, ОСББ «Хрещатик 200» та «Дніпровська хвиля» (по вул. Козацькій,7) на капітальний ремонт ліфтів. А також ОСББ «Чехова-82» на утеплення будинку та ОСББ «Чехова 6» на вимощення будинку.

Окрім того, вже готові документи на співфінансування з міського бюджету робіт з капітального ремонту  ще чотирьох ОСББ на загальну суму більше 65 тис. грн. А саме: ОСББ «Едельвейс-2005»  (по вул.Галана,19/1) на ремонт покрівлі, ОСББ «Строммашивець» (по вул.Тараскова,4) на ремонт ліфта, ОСББ «Петровського,187» на ремонт міжпанельних швів у будинку, ОСББ «Промінь» (по вул. Гоголя,583) на ремонт цоколя з утепленням.

За словами Любові Іващенко, у міському бюджеті на 2013 рік  передбачено близько 2 млн грн на  співфінансування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Така допомога передбачена міською Програмою сприяння ОСББ.
 
«Кошти виділяються абсолютно на рівних умовах для всіх ОСББ. Проте обов’язковою умовою такого співфінансування є наявність на рахунку  об’єднання коштів в розмірі  65 відсотків від загальної вартості робіт. Саме це інколи гальмує об’єднання звертатись до міської влади за допомогою. Оскільки зібрати кошти для капітального ремонту будинку ОСББ  потрібен час. Нерідко активність черкаських об’єднань зростає у другому півріччі, коли вже є і кошти, і узгодженість із жителями, що конкретно буде ремонтуватись у їх будинку у першу чергу», – зауважила Любов Іващенко.
 
Примітно, що ОСББ, на відміну від комунальних підприємств-балансоутримувачів черкаських  житлових будинків, не сплачують податку на додану вартість. А отже всі кошти, які сплачують мешканці їх будинку у вигляді квартплати, лишаються на рахунку об’єднання  і використовуються на потреби ОСББ.

 
Коментарі (0)