Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСБББудинки черкаських ОСББ ремонтуватимуть по-новому
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Будинки черкаських ОСББ ремонтуватимуть по-новому

Ремонт будинків черкаських ОСББ буде здійснюватися за новою відсотковою ставкою співфінансування. Зміни передбачені на наступний рік.

У Черкасах з наступного року роботи з капітального ремонту будинків ОСББ співфінансуватимуться на умовах 50 на 50. Відповідне рішення було прийнято керівництвом міської ради та членами виконавчого комітету, - повідомляє прес-служба установи.

Наразі співфінансування відбувається за формулою: 35 на 65. Тобто 65% коштів на капітальний ремонт будинків ОСББ платить об’єднання, решту суми покриває міський бюджет.

У бюджетному запиті на 2014 рік відділом сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради  надано пропозиції про включення видатків в сумі 2,4 млн грн  на проведення робіт з капітального ремонту  46-и будинків ОСББ на умовах співфінансування. А саме: 50% від загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, решта 50%  – це власні кошти об’єднань.

Начальник відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради  Любов Іващенко розповіла, що з відповідною ініціативою до керівництва міської влади звернулись голови правління черкаських ОСББ, направивши колективне звернення.

«У 2013 році  на умовах співфінансування 65х35 (35% - кошти міського бюджету, 65% - власні кошти ОСББ)  було  профінансовано капітальні ремонти 22-ом ОСББ на загальну суму лише близько 492 тисячі гривень. Тоді як  у бюджеті на підтримку ОСББ цього року було заплановано  значно більшу суму», –  зазначає Любов Іващенко.

За її словами, співфінансування з міського бюджету капремонтів ОСББ відбувається абсолютно демократично, на рівних умовах для всіх об’єднань. Приміром, цьогоріч усі ОСББ, які звернулись за фінансовою допомогою на проведення робіт з капітального ремонту їх будинку, отримали кошти з міського бюджету.

Любов Іващенко пояснила, що ОСББ м. Черкаси отримують фінансову підтримку з міського бюджету на перший капітальний ремонт будинку відповідно до Програми підтримки ОСББ на 2012-2014 роки «Формування ефективного власника житла».

Зазначеною Програмою передбачено, що кошти виділяються на умовах співфінансування, а частка співфінансування з міського бюджету робіт з капітального ремонту будинку визначається рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради по кожному окремому будинку, на підставі дефектних актів.

Кошти з міського бюджету на зазначені цілі виділяють з 2008 року.

 
Коментарі (0)