Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББЗбільшено розмір гранту для ОСББ на відновлення - Фонд енергоефективності
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Збільшено розмір гранту для ОСББ на відновлення - Фонд енергоефективності

Наглядова рада Фонду енергоефективності збільшила граничний розмір гранту, який ОСББ може отримати на один об’єкт відновлення, – з 7,2 млн грн до 7,9 млн грн
Наглядова рада Фонду енергоефективності збільшила граничний розмір гранту, який ОСББ може отримати на один об’єкт відновлення, – з 7,2 млн грн до 7,9 млн грн, пише "Україна Комунальна".
 
За інформацією Фонду енергоефективності, наглядова рада установи 21 грудня затвердила зміни до Програми відновлення пошкоджених внаслідок війни будинків "ВідновиДІМ" і додатків до неї. Вони набирають чинності 23 грудня.
 
Перелік прийнятних заходів, на які можна отримати фінансування в межах програми "ВідновиДІМ", розширився. Відтепер за отримані кошти можна провести і ремонтно-відновлювальні роботи внутрішнього опорядження в місцях загального користування (під’їздах), і забезпечити безперешкодний доступ для маломобільних груп населення – встановити пандуси та підйомники.
 
Окрім того, збільшено граничний розмір гранту, який ОСББ може отримати на один об’єкт відновлення, – з 7,2 млн грн до 7,9 млн грн. Як і раніше, загальна сума гранту за проєктом складається із сум першого та другого траншів (70% і 30% відповідно).
 
Тепер ОСББ може повторно брати участь у програмі "ВідновиДІМ", якщо будинок був повторно пошкоджений або якщо після розширення переліку прийнятних заходів ОСББ хоче впровадити такі заходи, які не були впроваджені у межах раніше реалізованого проєкту.
 
У Фонді енергоефективності підкреслюють, що сума раніше виплаченого та нового грантів не може перевищувати граничну суму гранту. Бенефіціар може подати нову заявку на отримання гранту (заявку №1) з метою повторної участі після схвалення Заявки про завершення робіт (заявки №2) за раніше реалізованим проєктом.
 
Змінами також передбачається, що Фонд може ухвалити рішення про невідповідність підрядника, якщо у нього були неодноразові зауваження до актів приймання виконаних будівельних робіт, складених підрядником/пов’язаними з ним особами з різними бенефіціарами, які містили недостовірну інформацію. Адже це може свідчити про намір введення Фонду в оману для отримання фінансової або іншої вигоди.
 
Бенефіціар перед поданням Заявки на отримання гранту (заявки №1) має право звернутися до Фонду з проханням перевірити підрядника на відповідність вказаній новій вимозі та іншим вимогам.
 
Фонд енергоефективності звертає увагу, що у зв’язку зі змінами оновлена форма анкети підрядника.
 
Крім того, Фонд має отримати підтвердження від бенефіціара, що співвласники не отримували компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення" на ті самі будівельні роботи, акти за якими додаються до заявки.
 

До 31 грудня 2023 року включно бенефіціари можуть подавати до Фонду анкету підрядника, з яким ОСББ укладає договір для отримання фінансування за Програмою "ВідновиДІМ", та заявку про завершення робіт (заявку №2) за формою, закріпленою попередньою редакцією Програми "ВідновиДІМ" від 21 вересня 2023 року. 

 
Коментарі (0)