Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗаконопроект про пенсії військовим передбачив зміни і для ліквідаторів чорнобильської катастрофи
Новини ЖКГ
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Законопроект про пенсії військовим передбачив зміни і для ліквідаторів чорнобильської катастрофи

Мінсоцполітики розробило законопроект пенсійного забезпечення військовослужбовців, що передбачає зміни пенсійних виплат і для військових строкової служби, котрі у 1986 році на рівні з офіцерами, блокували і ліквідовували катастрофу на ЧАЕС

Мінсоцполітики розробило законопроект пенсійного забезпечення військовослужбовців, що передбачає зміни  пенсійних виплат  і для військових строкової служби, котрі у  1986 році на рівні з офіцерами, ціною власного здоров’я і життя  блокували і ліквідовували  катастрофу на Чорнобильській АЕС.

«Правильно виписати критерії пенсійного забезпечення для всіх категорій чорнобильців – це робота не одномоментна, а  покрокова, - зазначив Міністр соціальної політики Андрій Рева.  Нам потрібно зараз жорстко запроваджувати статус, а особливості нарахування пенсій повинні бути прописані за єдиними правилами. І для вирішення проблеми, треба діяти за чіткою парадигмою: приймати постанови частинами, визначати больові точки й ліквідовувати їх. Так само, як ми зараз впроваджуємо закон про пенсійне забезпечення на загальних підставах. Однак я вкотре закликаю вас – об’єднатися для того, аби вирішення проблем було якіснішим і дієвішим”.
 
Щодо невизначеності статусу, то  є декілька  фактів, котрі посилюють усвідомлення  потреби не зволікати з його введенням. Наприклад, відсутність статусу  ускладнює боротьбу із захворюваннями внаслідок чорнобильської аварії  дітям 2-3 покоління  евакуйованих постраждалих. За даними ГО „Діти Чорнобиля”, чимало народжених у 1988-1089 роках мають онкозахворювання. І на особливу підтримку від держави, як постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, у лікуванні вони розраховувати не можуть, оскільки строк дії  відповідного посвідчення закінчився у їхніх батьків ще у віці 18 років.
 
Крім того, Рева акцентував увагу на забезпеченні житлом чорнобильців, зазначивши, що відповідна програма має діяти так само, як і щодо учасників бойових дій, котрі мають інвалідність, тобто — виділяються кошти за які потребуючі самі купують собі житло.
 
“Протягом року ми будемо працювати над збільшенням коштів для чорнобильських програм, бо їх для виконання усіх необхідних планів бракує. Зараз серед пріоритетів Мінсоцполітики — питання вирішення проблем чорнобильців: покращення пенсійного забезпечення, санаторно-курортне лікування і реабілітація, забезпечення житлом і автомобілями”, — підкреслив голова відомства.
 
Коментарі (0)