Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББЗ початку роботи Фонд енергоефективності отримав понад 700 заявок від ОСББ
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

З початку роботи Фонд енергоефективності отримав понад 700 заявок від ОСББ

Протягом трьох років учасниками програми «Енергодім» стало понад 63 тисячі сімей, яким Фонд компенсує понад 3,6 млрд грн.
У липні 2021 року Фонд енергоефективності відзначає третю річницю з дня реєстрації. Його діяльність спрямована на підтримку енергоефективних заходів по всій країні через надання грантів для ОСББ в рамках програми «Енергодім». За весь час діяльності до установи надійшло понад 700 заявок від ОСББ на участь у програмі. Загальна вартість проєктів перевищила 5,7 млрд грн.
 
Протягом трьох років учасниками програми «Енергодім» стало понад 63 тисячі сімей, яким Фонд компенсує понад 3,6 млрд грн.
 
Після впровадження енергоефективних заходів очікується економія енергоресурсів  у понад  308,5 млн кВт*год/рік або понад 411 млн грн/рік, а скорочення викидів СО2 – понад 81 тис. тонн/рік.
 
В активній фазі перебуває близько 450 енергоощадних проєктів за програмою «Енергодім» по всій Україні. З них – 105 ОСББ почали розробку проєктно-кошторисної документації майбутньої енергомодернізації свого будинку, 51 ОСББ частково або повністю виконали ремонтно-будівельні роботи у своїх оселях, а 25 ОСББ отримали повну суму компенсації та завершили проєкти.
 
За три роки 228 громад стали партнерами Фонду енергоефективності в підтримці енергомодернізації житлового фонду, 116 громад вже отримали допомогу Фонду в розробці нових або адаптації чинних програм співфінансування енергоефективних заходів. Загальний бюджет  програм складає понад 100 млн грн. Це означає, що понад 9 тисяч ОСББ можуть користуватися місцевою підтримкою у впровадженні енергоощадних заходів у своїх оселях. 
 

У Фонді наголошують, що попереду – подальша діджиталізація процесів, вдосконалення умов програми «Енергодім» та якості надання послуг ОСББ, робота над змінами до профільного законодавства, поглиблення співпраці з громадами та стимулювання створення місцевих програм підтримки енергоефективності, презентація проєктів повторного використання, що спростять процес проєктування та створення маркетплейсу для учасників ринку. 

 
Коментарі (0)