Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВже 7 тисяч громадян звернулися із заявами про виплату зекономлених субсидій
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Вже 7 тисяч громадян звернулися із заявами про виплату зекономлених субсидій

Рішенням Уряду про початок монетизації зекономлених субсидій, ухвалене у квітні цього року, скористались 7 тисяч громадян, які мають зекономлені субсидії, вже звернулися з відповідними заявами до управлінь соцзахисту.
Рішенням Уряду про початок монетизації зекономлених субсидій, ухвалене у квітні цього року, скористались 7 тисяч громадян, які мають зекономлені субсидії, вже звернулися з відповідними заявами до управлінь соцзахисту. Про це повідомив під час селектору Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
 
Уряд 26 квітня 2017 року ухвалив рішення про початок процесу монетизації  субсидій. Глава Уряду Володимир Гройсман повідомляв, що рішення торкнеться 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн в якості одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. Рішення Уряду оформлено у відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 300, яку підписав Прем’єр-міністр України. Документом внесено зміни  до деяких постанов Уряду, в тому числі до №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Окрім того, документ обумовлює ухвалення наступних кроків, у тому числі щодо запровадження механізмів монетизації зекономлених грошей.
 
За словами Павла Розенка, «старт процесу вже пішов». «Але дуже важливо організовано продовжувати цей процес, бо нагадую, до 1 вересня всі люди, які мають право отримувати ці компенсації, мають ці компенсації отримати», - наголосив Віце-прем’єр-міністр, додавши, що на виплату грошової компенсації претендують близько 2 млн родин.

«До 1 липня всім мають повідомити про наявність економії. Потім ті, хто претендує на отримання компенсації за зекономлені субсидії, повинні звернутися до управлінь соцзахисту з відповідними заявами і вказати або номер банківського рахунку, або відділення «Укрпошти», де вони зможуть отримати відповідні кошти», - пояснив Павло Розенко. 

 
Коментарі (0)