Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББВінниця поповнилася ОСББ
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Вінниця поповнилася ОСББ

Цьогоріч у Вінниці з’явилося на третину більше ОСББ, ніж минулого року. Місцева влада пояснює це тим, що вінничани все більше усвідомлюють свою вагу у контролі над якістю послуг ЖКГ.

Останніми роками у Вінниці активними темпами триває процес створення об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. Перше ОСББ було зареєстроване у 1996 році і до 2008-го у місті щорічно з’являлося до 10 таких об’єднань.  Після створення відділу по розвитку ОСББ, їхня кількість почала зростати до 30 у рік. У минулому році зареєстровано 23 нових об’єднання. Цьогоріч вже створено 35 та ще 2  у процесі оформлення. На цьому акцентують у прес-службі Вінницької міської ради.

«Кількість ОСББ з кожним роком зростає, адже люди усвідомлюють, що вони є повноцінними власниками будинків і можуть самостійно контролювати якість надання житлово-комунальних послуг. Крім того, все більше вінничан розуміє, що їхнє житло не обмежується лише порогом квартири, а охоплює й прибудинкову територію» - пояснюють у міськраді.

При цьому підкреслюється, що міська влада постійно підтримує та супроводжує ОСББ, надає методичну та консультативну допомогу. Окрім того, першочергово капітальний ремонт житлових будинків, за рахунок міського бюджету, виконують там, де створюється ОСББ.

«Цьогоріч таким чином зроблено ремонт у десяти висотках, серед них будинки за адресами: вул. Л.Толстого, 17; вул. Л. Толстого, 19; вул. Учительська,10; вул. Бевза,16; Скалецького, 9; Володарського, 10; Стуса, 19 та інші» - зауважують у міськраді.

Примітно, загалом, на сьогодні у Вінниці створено 320 ОСББ, до яких входять 324 багатоповерхівки. Це складає близько 18% від  загальної кількості  будинків комунальної  власності, яких у місті біля 1,9 тис.

 
Коментарі (0)