Рус Укр
ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВлада не готова «пробачити» громадянам борги за «валютними» іпотеками
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Влада не готова «пробачити» громадянам борги за «валютними» іпотеками

У Верховній Раді розкритикували законопроект, який пропонує реструктуризацію валютних кредитів, які були оформлені для придбання майна. Нардепи вважають, що документ необхідно ветувати та розробити новий, який захищатиме валютних позичальників.

Законопроект щодо реструктуризації валютних кредитів потрібно ветувати, аби потім розробити новий. Адже нинішній проект Закону №1558-1 не є ідеальним. Таку думку висловив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, передає «Уніан».

За його словами, документ є «абсолютно недосконалим, що допускає величезні зловживання з точки зору комерційної нерухомості, кредитування, з точки зору земельних ділянок, необмеженої площі».

Окрім того, пан Гройсман вважає, що необхідно розробити законопроект який реально захистить валютних позичальників.

«Зараз на цьому тижні буде юридичний механізм підписання цього закону і буде направлений президенту. Я це зроблю, як тільки ця можливість у мене з'явиться. Але я вважаю, що повинен бути напрацьований новий відповідальний закон, який захистить валютних позичальників, які взяли кредити на власне житло, на власне життя, а не для того, щоб робити власний бізнес на недосконалості системи», - сказав чиновник.

Поміж тим, спікер Парламенту додав: «Очевидно, що цей закон вимагає ветування, а новий закон повинен бути терміново внесений у Верховну Раду України для того, щоб врегулювати питання тих людей, кого це безпосередньо стосується».

Читайте також: Списання іпотечних боргів українців залежить від банків

Нагадаємо, Міністерство фінансів розробило законопроект, яким пропонує реструктуризувати борги громадян по іпотеці, які виникли внаслідок девальвації гривні, в розмірі 20 млрд грн за новими правилами. Про це заявила Міністр фінансів Наталія Яресько.

«Ми переконані, що валютні кредити потрібно реструктуризувати малозабезпеченим громадянам, а не спекулянтам, а тим українцям, які брали на придбання власного житла і які через неможливості оплатити кредит, можуть залишитися без єдиного приміщення», - сказала чиновниця.

За словами Міністра, це стосуватиметься боргів за кредитами, які були взяті для купівлі єдиного для родини житла і залишок яких не перевищував 2,5 млн грн станом на 1 січня цього року.

 
Коментарі (0)