Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоВлада намагається «підштовхнути» житлобудівництво на селі
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Влада намагається «підштовхнути» житлобудівництво на селі

Житлове будівництво в сільській місцевості не задовольняє потреб населення. Тож, влада намагається покращувати житлово-побутові умови селян за рахунок державної підтримки індивідуального житлового будівництва.

Темпи будівництва житла в сільській місцевості не задовольняють вимоги сільського населення. Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства Роман Абрамовський, передає прес-служба Мінрегіону.

«Темпи будівництва житла на селі не відповідають вимогам сільського населення, через що багато селян, а особливо молодь покидають села», - сказав чиновник.

За словами замміністра, покращити стан житлово-побутових умов у селах можливо лише за допомогою регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва, які працюють в Україні з 1997 року.  Зокрема, мова йде про програму «Власний дім».

«За  період впровадження Програми 96,0 тис. сільських сімей отримали Державні пільгові кредити, що дало можливість ввести в дію 1 млн. 579 тис. кв. м. найдешевшого житла, підключити до існуючих комунікацій 74,0 тис. сільських будинків та провести комплекс заходів по спорудженню водо-газових мереж та розвитку особистого селянського господарства», - зазначається у повідомленні.

Програма фінансується з Дербюджету, асигнувань місцевих бюджетів та коштів населення. За весь час реалізації Програми, сільські забудовники отримали пільгові кредити на суму 1,158 млрд грн, з яких 612 млн було виділено з Державного бюджету, 546 млн грн – з місцевих бюджетів та інших джерел фінансування.

«Це означає, що при фінансування з Державного бюджету залучаються приблизно такі ж обсяги з місцевих бюджетів», - наголосив Роман Абрамовський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Китай надасть Україні позику на 15 мільярдів доларів на будівельні програми. У Мінрегіоні повідомляють, що кредит дається під мінімальні відсотки, строком на п'ятнадцять років з правом пролонгації.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)