Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні запрацювала програма з утеплення багатоповерхівок
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В Україні запрацювала програма з утеплення багатоповерхівок

З вересня 2019 року відбувся повномасштабний запуск Фонду енергоефективності. Тепер кожен із 31,5 тисячі ОСББ України, які бажають зробити свої будинки більш енергоефективними, можуть взяти участь у Програмі комплексної модернізації

З вересня 2019 року відбувся повномасштабний запуск Фонду енергоефективності. Тепер кожен із 31,5 тисячі ОСББ України, які бажають зробити свої будинки більш енергоефективними, можуть взяти участь у Програмі комплексної модернізації багатоповерхівок «ЕНЕРГОДІМ». 

«В Україні потреба в інвестиціях у енергоефективність будівель надзвичайно велика: близько 144 000 будинків, а це 80% усіх багатоквартирних будинків, потребують модернізації. Раніше держава здійснювала підтримку житлового фонду через програму «теплих кредитів», яка вирішувала проблему лише частково – замінити вікна чи утеплити фасад будівлі», – зазначила Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак під час прес-конференції, присвяченої презентації програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

За її словами, ОСББ отримали від Фонду енергоефективності новий інструмент для комплексної енергомодернізації будинків – Програму «Енергодім». Програма на сьогодні має фінансування з Державного бюджету — у 2018 році було виділено 1,5 млрд грн та цього року передбачено 1,2 млрд грн, а також фінансову підтримку ЄС та уряду Німеччини у 100 млн євро.

«Стабільне фінансування, перевірка якості робіт на всіх етапах та комплексне утеплення будинків – це основні новели Фонду енергоефективності порівняно з програмою «теплих кредитів». Мешканці можуть обрати один із варіантів комплексних заходів: пакет «Легкий» – дозволить зменшити споживання теплової енергії в середньому на 20 %, пакет «Комплексний» – на 60% від поточного споживання, що зменшить витрати родин на оплату комунальних послуг», – додала Альона Бабак.

Діяльність Фонду фінансується з Державного бюджету України та за фінансової підтримки з боку ЄС та уряду Німеччини.

З 3 вересня 2019 року ОСББ можуть подавати заявки для участі в програмі «Енергодім» через усі відділення банків-партнерів, першим з яких став державний АБ Украгазбанк.

Юлія Головатюк-Унгуряну, директор Фонду енергоефективності наголосила: «Фонд, як інструмент фінансової підтримки енергоефективності для ОСББ, повинен стати національною історією успіху. Програма «Енергодім» — це механізм комплексної модернізації житлового фонду України. Реалізація програми дозволить українцям не лише економити на комунальних послугах та підвищити рівень енергоефективності житла, а й забезпечить дотримання міжнародних зобов’язань нашої держави у сфері енергоефективності, сприятиме зниженню рівня викиду парникових газів СО2 та впровадженню заходів з енергозбереження та ефективного використання енергетичних ресурсів».

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний».

 

 
Коментарі (0)