Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоВ Україні десятки тисяч старих багатоповерхівок потребують термомодернізації
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В Україні десятки тисяч старих багатоповерхівок потребують термомодернізації

В Україні потрібно провести термомодернізацію всіх багатоповерхівок, які були побудовані у 60-80-х роках, адже навіть при нормальній подачі тепла вони не прогріваються.

В Україні гостро стоїть питання термомодернізації та термосанації житлових будинків. Від централізованого теплопостачання опалюється близько 86 тисяч багатоповерхівок, які в основному були побудовані у 60-80-х роках минулого сторіччя. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк, передає прес-служба Міністерства.

«Цієї зими ми побачили ситуацію, що навіть при нормальній подачі теплоносія від теплокомуненерго ціла низка панельних будинків першої серії, здебільшого побудованих у 60-х роках, не прогріваються і в квартирах температура часом не підіймається вище 16 градусів», — розповів заступник Міністра.

На його думку, для вирішення цих проблем повинен бути комплексний підхід.

«Недостатньо лише замінити вікна та встановити лічильники. Необхідно також робити модернізацію тієї котельні, яка обслуговує будинок. Йдеться як про повне утеплення будинків, так і про заміну теплотрас, старого обладнання, встановлення приладів обліку тощо», — наголосив пан Кругляк.

В реалізації цих заходів повинні бути задіяні як держава, так і комунальні підприємства, обслуговуючі компанії і самі мешканці таких будинків.

«У нас сьогодні управителями житлового фонду є  комунальні і приватні ЖЕКи, ОСББ, керуючі компанії. Є відповідні державні програми, відбувається пільгове кредитування на тепломодернізучі та енергоефективні заходи. Роботи дуже багато і до неї мають долучитися усі – від конкретного мешканця до проектної організації», — додав він.

Нагадаємо, в Україні для проведення заходів з енергомодернізації лише житлового та приватного секторів, за оцінками експертів, необхідно маже 300 млн грн. Втім, уряду необхідно створити Фонд енергоефективності для повернення цих коштів
 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
21 Січня 2016 p. 20:14
Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь і від них розгерметизації будинків бути не може. Однак, насправді зараз майже усі будинки Києва розгерметизовані по причині святкових "землетрусів" 2010-2013 років. Особисто я вважаю, що ця розгерметизація робилася режимом Януковича навмисно з метою подальшого здирництва на утеплення будинків.
Коля Пухов
21 Січня 2016 p. 20:22
Ще може бути відсутня теплоізоляція міжповерхових перекриттів -- тоді все тепло нижньої квартири йде на підігрів підлоги верхньої - це коли мешканці верхньої квартири при ремонті анулюють теплоізоляційний шар з метою збільшення висоти стелі у своїй квартирі.Розташування квартир на торцах будинків, особливо з північного боку, спричиняє ще більш низьку температуру у цих квартирах. І остання причина холоду в квартирах ( із тих причин, що не залежать від мешланців холодних квартир) -- це постійна відсутність опалення у під"їздах. У багатьох під"їздах хрущівок батареї взагалі відрізані ще декілька років тому.