Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоУкраїні обіцяють суттєве зниження цін на оренду житла
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Україні обіцяють суттєве зниження цін на оренду житла

У Мінрегіоні впевнені, що будівництво житла суттєво знизить ціни на його оренду. У відомстві відмічають, що наразі винаймати квартиру – задоволення не з дешевих. Особливо ціна оренди зросла через появу великої кількості переселенців.

Пілотний проект будівництва житла, партнером уряду в якому, ймовірно, стане китайська будівельна компанія CITIC, дасть поштовх розвитку ринку іпотечного та орендованого житла. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв'ю «Укрінформу».

«На сьогодні орендоване житло в Україні достатньо дороге. Висока ціна оренди продиктована і появою великої кількості переселенців, які потребують житла. Приблизна вартість оренди однокімнатної квартири - 4-5 тис. грн, двокімнатної - близько 7 тис. грн у Києві. Ми провели перерахунки: якщо залучити кошти на 15 років під ті відсотки, які ми сьогодні залучаємо, то оренда нової квартири буде близько 2,5-3 тис. грн. Таке помешкання зможуть орендувати, наприклад, організації для своїх співробітників», - сказав пан Зубко.
 
Він також розповів про інші інвестиційні проекти. Зокрема, у Берліні підписано Меморандум та Рамкову угоду між урядом України та Кредитною установою (KfW) про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 млн євро.
 
«Постатейно: 100 мільйонів - в енергетику, 100 мільйонів - у інфраструктуру, 100 мільйонів - на підтримку системи життєзабезпечення України і 200 мільйонів - у загальний фонд бюджету», - уточнив Геннадій Зубко.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наприкінці березня стало відомо, що китайська компанія CITIC ConstructionCo. Ltd готова надати Україні кредит у розмірі 15 млрд дол на будівництво доступного житла. 
 
Відповідний меморандум підписали в Києві уповноважений глави Мінрегіону України (за дорученням Віце-прем'єра Геннадія Зубка) і уповноважений CITIC ConstructionCo. Ltd.
 
У Мінрегіоні повідомляють, що кредит дається під мінімальні відсотки, строком на п'ятнадцять років з правом пролонгації.
 
Меморандум передбачає розвиток державної житлової політики, будівництво доступного житла, формування фонду соціального житла, розгортання молодіжного житлового будівництва, кредитування індивідуальних сільських забудовників, реалізацію інфраструктурних проектів.
 
Коментарі (0)