Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ гуртожитках Харкова дозволили приватизацію житлової площі
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У гуртожитках Харкова дозволили приватизацію житлової площі

Міська влада Харкова дозволила приватизацію житлової площі в чотирьох гуртожитках, прийнятих у комунальну власність міста.
Міська влада дозволила приватизацію житлової площі в чотирьох гуртожитках, прийнятих у комунальну власність міста Харкова. Про це 2 березня повідомила начальник управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Надія Полов'янська, передає прес-служба Харківської міської ради.
 
Вона нагадала, що в 2008 році був прийнятий закон про реалізацію житлових прав громадян, які проживають у гуртожитках. У 2012 році була розроблена державна програма з передачі гуртожитків у комунальну власність, і буквально відразу місто Харків також прийняло аналогічну програму. У 2013 році було затверджено перелік з 76 гуртожитків, які треба було передати в комунальну власність. За її словами, зараз готується пролонгація цієї державної програми до 2019 року.
 
«Ми можемо прийняти гуртожиток у комунальну власність міста і залишити його в такому ж статусі, можемо зробити там соціальне житло або дозволити громадянам приватизацію. На сьогодні з 76 гуртожитків у комунальну власність міста Харкова прийнято 13, при цьому в чотирьох з них мешканцям дозволена приватизація. Ще по 20 гуртожиткам сесія Харківської міської ради дала попередню згоду на прийняття в комунальну власність міста», - повідомила Надія Полов'янська.
 
За її словами, право на приватизацію житла мешканці гуртожитків можуть реалізувати за законом. Для цього треба п'ять років фактично проживати в гуртожитку, мати законну підставу для проживання і не володіти іншою житлоплощею.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в кількох районах міста тимчасово припинено водопостачання. Це пов'язано з аварійно-відновлювальними роботами на водопровідних мережах.
 
Коментарі (0)