Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію для потреб ОСББ зрівняли з тарифами для населення
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Тарифи на електроенергію для потреб ОСББ зрівняли з тарифами для населення

За світло у дворах, ліфтах та під’їздах можна платити менше. Відтепер тарифи для побутових потреб ОСББ і ЖЕКів будуть такі самі, як і для населення.

Тарифи для побутових потреб ОСББ і ЖЕКів будуть такі самі, як і для населення. Відповідне рішення підтримав парламент ухвалою законопроекту № 2098.

Раніше електроенергію для освітлення прибудинкових територій купували за цінами для непобутових споживачів, які є вищими. Тепер ситуація зміниться. До того ж за тарифами для населення споживатимуть електроенергію і котельні, що розташовані всередині або ж на даху житлового будинку,  гуртожитки переселенців та релігійні організації.

Зокрема, цим законом передбачено, що «електрична енергія, що купується у постачальника універсальних послуг та споживається:
 
  • у багатоквартирних житлових будинках на технічні цілі (роботу індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків;
  • у дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території;
  • юридичними особами, які є власниками (балансоутримувачами) майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб (містечок із збірних модулів, гуртожитків, оздоровчих таборів, будинків відпочинку, санаторіїв, пансіонатів, готелів тощо), у частині задоволення власних побутових потреб внутрішньо переміщених осіб;
  • релігійними організаціями в частині споживання електричної енергії на комунально-побутові потреби,

оплачується за цінами, за якими постачальник універсальних послуг здійснює постачання електричної енергії побутовим споживачам».

Нагадаємо, чинні тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними з березня 2017 року.

10 грудня НКРЕКП підвищила тарифи на виробництво тепла для 20 виробників теплової енергії. Відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсотка зростання вартості газу – 23,5%. Крім того, у НКРЕКП повідомили, що місцева влада необґрунтовано завищувала тарифи на тепло.

У грудні глава Комісії Оксана Кривенко заявила, що ціна на електроенергію для населення в першому півріччі 2019 року підвищуватися не буде. Також влада озвучила суму відшкодувань за порушення стандартів якості послуг з надання електроенергії для побутових споживачів.

 

 
Коментарі (0)